17.8 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Senatorul Ioan Deneș (PSD BN): Economia națională este în derivă. Solicităm demisia ministrului Economiei

Senatorul Ioan Deneș (PSD BN) trage un semnal de alarmă și comentează în termeni duri prestația ministrului Economiei, Claudiu Năsui, solicitând demisia acestuia. „Economia națională este în derivă. Ministrul Năsui nu are nicio viziune, niciun mesaj pentru antreprenori și a închis toate programele bune pentru economie”.

Senatorul PSD BN Ioan Deneș a transmis că partidul pe care îl reprezintă a depus o moțiune la Senat împotriva ministrului Economiei. „Este o bătaie de joc la adresa antreprenorului român. Fiecare zi în plus cu Năsui la Economie înseamnă câte 100 de milioane euro pierderi pentru firme.

Ministrul Năsui nu are nicio viziune, niciun mesaj pentru antreprenori și a închis toate programele bune pentru economie.

Cu Năsui la Economie, România a ajuns singurul stat membru din U.E. fără o politică industrială activă, fără o strategie de încurajare a capitalului autohton și a domeniilor din economie cu un grad mare de competitivitate. De asemenea, Năsui insistă pe vânzarea pachetelor de acțiuni ale companiilor profitabile în perioadă de criză”, a puncctat senatorul Ioan Deneș.

Senatorul Ioan Deneș s-a referit și la schema de ajutor de stat pentru HORECA – amânată cu 2 ani, deși situația disperată a firmelor din domeniu reclama o aplicare imediată. Mai mult, susține Ioan Deneș, voucherele de vacanță au fost eliminate în acest an, ceea ce îngroapă și mai tare turismul românesc.

Au fost blocate plățile în Start-up Nation. Restanțele se ridică la peste 900 de milioane de lei.

Au fost anulate programele de sprijin a exporturilor.

Măsura 3 – Granturi pentru Investiții, este sabotată prin compromiterea alocării fondurilor, ca urmare a intervenției personale ilegale a lui Năsui în sistemul informatic, ceea ce a determinat și o anchetă DNA”, a mai punctat Ioan Deneș.

Senatorul PSD BN alături de colegii săi au decis să tragă un semnal de alarmă prin moțiunea de cenzură: „Cerem puterii actuale să pună binele național mai presus de cel clientelar și să-l demită pe Năsui de la Economie”, a conchis senatorul Ioan Deneș.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: