20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Senatorul Ioan Deneș (PSD BN): Economia națională este în derivă. Solicităm demisia ministrului Economiei

Senatorul Ioan Deneș (PSD BN) trage un semnal de alarmă și comentează în termeni duri prestația ministrului Economiei, Claudiu Năsui, solicitând demisia acestuia. „Economia națională este în derivă. Ministrul Năsui nu are nicio viziune, niciun mesaj pentru antreprenori și a închis toate programele bune pentru economie”.

Senatorul PSD BN Ioan Deneș a transmis că partidul pe care îl reprezintă a depus o moțiune la Senat împotriva ministrului Economiei. „Este o bătaie de joc la adresa antreprenorului român. Fiecare zi în plus cu Năsui la Economie înseamnă câte 100 de milioane euro pierderi pentru firme.

Ministrul Năsui nu are nicio viziune, niciun mesaj pentru antreprenori și a închis toate programele bune pentru economie.

Cu Năsui la Economie, România a ajuns singurul stat membru din U.E. fără o politică industrială activă, fără o strategie de încurajare a capitalului autohton și a domeniilor din economie cu un grad mare de competitivitate. De asemenea, Năsui insistă pe vânzarea pachetelor de acțiuni ale companiilor profitabile în perioadă de criză”, a puncctat senatorul Ioan Deneș.

Senatorul Ioan Deneș s-a referit și la schema de ajutor de stat pentru HORECA – amânată cu 2 ani, deși situația disperată a firmelor din domeniu reclama o aplicare imediată. Mai mult, susține Ioan Deneș, voucherele de vacanță au fost eliminate în acest an, ceea ce îngroapă și mai tare turismul românesc.

Au fost blocate plățile în Start-up Nation. Restanțele se ridică la peste 900 de milioane de lei.

Au fost anulate programele de sprijin a exporturilor.

Măsura 3 – Granturi pentru Investiții, este sabotată prin compromiterea alocării fondurilor, ca urmare a intervenției personale ilegale a lui Năsui în sistemul informatic, ceea ce a determinat și o anchetă DNA”, a mai punctat Ioan Deneș.

Senatorul PSD BN alături de colegii săi au decis să tragă un semnal de alarmă prin moțiunea de cenzură: „Cerem puterii actuale să pună binele național mai presus de cel clientelar și să-l demită pe Năsui de la Economie”, a conchis senatorul Ioan Deneș.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.