15.2 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

Senatorul Ioan Deneș (PSD BN): Economia națională este în derivă. Solicităm demisia ministrului Economiei

Senatorul Ioan Deneș (PSD BN) trage un semnal de alarmă și comentează în termeni duri prestația ministrului Economiei, Claudiu Năsui, solicitând demisia acestuia. „Economia națională este în derivă. Ministrul Năsui nu are nicio viziune, niciun mesaj pentru antreprenori și a închis toate programele bune pentru economie”.

Senatorul PSD BN Ioan Deneș a transmis că partidul pe care îl reprezintă a depus o moțiune la Senat împotriva ministrului Economiei. „Este o bătaie de joc la adresa antreprenorului român. Fiecare zi în plus cu Năsui la Economie înseamnă câte 100 de milioane euro pierderi pentru firme.

Ministrul Năsui nu are nicio viziune, niciun mesaj pentru antreprenori și a închis toate programele bune pentru economie.

Cu Năsui la Economie, România a ajuns singurul stat membru din U.E. fără o politică industrială activă, fără o strategie de încurajare a capitalului autohton și a domeniilor din economie cu un grad mare de competitivitate. De asemenea, Năsui insistă pe vânzarea pachetelor de acțiuni ale companiilor profitabile în perioadă de criză”, a puncctat senatorul Ioan Deneș.

Senatorul Ioan Deneș s-a referit și la schema de ajutor de stat pentru HORECA – amânată cu 2 ani, deși situația disperată a firmelor din domeniu reclama o aplicare imediată. Mai mult, susține Ioan Deneș, voucherele de vacanță au fost eliminate în acest an, ceea ce îngroapă și mai tare turismul românesc.

Au fost blocate plățile în Start-up Nation. Restanțele se ridică la peste 900 de milioane de lei.

Au fost anulate programele de sprijin a exporturilor.

Măsura 3 – Granturi pentru Investiții, este sabotată prin compromiterea alocării fondurilor, ca urmare a intervenției personale ilegale a lui Năsui în sistemul informatic, ceea ce a determinat și o anchetă DNA”, a mai punctat Ioan Deneș.

Senatorul PSD BN alături de colegii săi au decis să tragă un semnal de alarmă prin moțiunea de cenzură: „Cerem puterii actuale să pună binele național mai presus de cel clientelar și să-l demită pe Năsui de la Economie”, a conchis senatorul Ioan Deneș.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...