12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Senatorul PSD BN Ioan Deneș, despre progresiștii neomarxiști din coaliția de guvernare

Senatorul PSD BN Ioan Deneș a comentat ieri refuzul coaliției de guvernare de a supune votului final o lege esențială referitoare la drepturile copilului. Senatorul a acuzat „contaminarea cu NEOMARXISM a întregii coaliții de guvernare”.

Ioan Deneș, senator PSD BN, a comentat într-o postare pe pagina sa de Facebook refuzul coaliției de guvernare de a supune votului final legea privind drepturile și protecția copilului.

După încălcarea grosieră și repetată a regulamentului Senatului, procedurilor și cutumelor parlamentare stabilite și acceptate de toate grupurile politice în 2020, an dominat de pandemie, coaliția la putere, în care s-au distins reprezentanții PNL, USR PLUS și Președintele Senatului, a refuzat să supună votului final o lege esențială în materia drepturilor copilului”, a explicat senatorul Ioan Deneș.

Legea a fost de fapt votată de ambele Camere ale Parlamentului anul trecut – a mai completat Ioan Deneș, fiind apoi contestată de președintele României mai întâi la Curtea Constituțională, care i-a respins contestația și a declarat legea constituțională. Ulterior legea a fost blocată de Klaus Iohannis care a cerut Parlamentului să o reexamineze.

Aparent e greu de înțeles de ce o lege atât de bună și de necesară – care tratează, între altele, problemele violenței împotriva copilului în familie, chestiunea copiilor români abuzați sau abandonați în străinătate și obligația ambasadelor României de a interveni, chestiunea dureroasă a abuzurilor de diferite tipuri-bullying împotriva copiilor, chestiunile privind facilitarea plasamentului minorilor ori a măsurilor de protecție specială acordate acestora – poate fi respinsă de membrii Senatului, care se află azi, temporar și nelegitim, la putere!

Această majoritate toxică a impus neregulamentar un vot procedural și a stabilit printr-un vot viciat reîntoarcerea legii la comisia sesizată în fond, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială, pentru schimbarea textului legii și a raportului FAVORABIL adoptat acum câteva luni, în legislatura anterioară, de aceeași comisie…”, a mai precizat Ioan Deneș. 

Senatorul PSD consideră că ceea ce i-a deranjat de fapt pe președinte și pe cei din coaliția de guvernare este faptul că anul trecut o majoritate din diferite grupuri parlamentare avusese demnitatea să corecteze o aberație legislativă userist-neomarxistă, care pusese INTERDICȚIE PĂRINȚILOR de a mai avea un cuvânt de spus în educația oferită de stat copiilor lor și introdusese „soluția” educației sexuale în școli, fără acordul părinților.

Faptul că Parlamentul a reintrodus în 2020 necesitatea acordului părinților pentru diferitele modele de educație oferite de stat copiilor lor, a exclus soluția „sexologilor” care ar trebui să „regleze” problemele minorilor de la fragedă vârstă. A introdus, în schimb, conceptele mai comprehensive de „educație pentru viață” și „educație sanitară”, pentru a aborda, cu tact și complementar părinților, prin profesioniști (profesori, medici, psihologi etc) cu pregătire interdisciplinară, temele importante și delicate ale aspectelor vieții intime la vârsta copilăriei și adolescenței…”, a mai punctat senatorul Ioan Deneș.

Întregul comentariu asupra acestui subiect poate fi lecturat AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...