11.3 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

Senatorul PSD BN Ioan Deneș, despre progresiștii neomarxiști din coaliția de guvernare

Senatorul PSD BN Ioan Deneș a comentat ieri refuzul coaliției de guvernare de a supune votului final o lege esențială referitoare la drepturile copilului. Senatorul a acuzat „contaminarea cu NEOMARXISM a întregii coaliții de guvernare”.

Ioan Deneș, senator PSD BN, a comentat într-o postare pe pagina sa de Facebook refuzul coaliției de guvernare de a supune votului final legea privind drepturile și protecția copilului.

După încălcarea grosieră și repetată a regulamentului Senatului, procedurilor și cutumelor parlamentare stabilite și acceptate de toate grupurile politice în 2020, an dominat de pandemie, coaliția la putere, în care s-au distins reprezentanții PNL, USR PLUS și Președintele Senatului, a refuzat să supună votului final o lege esențială în materia drepturilor copilului”, a explicat senatorul Ioan Deneș.

Legea a fost de fapt votată de ambele Camere ale Parlamentului anul trecut – a mai completat Ioan Deneș, fiind apoi contestată de președintele României mai întâi la Curtea Constituțională, care i-a respins contestația și a declarat legea constituțională. Ulterior legea a fost blocată de Klaus Iohannis care a cerut Parlamentului să o reexamineze.

Aparent e greu de înțeles de ce o lege atât de bună și de necesară – care tratează, între altele, problemele violenței împotriva copilului în familie, chestiunea copiilor români abuzați sau abandonați în străinătate și obligația ambasadelor României de a interveni, chestiunea dureroasă a abuzurilor de diferite tipuri-bullying împotriva copiilor, chestiunile privind facilitarea plasamentului minorilor ori a măsurilor de protecție specială acordate acestora – poate fi respinsă de membrii Senatului, care se află azi, temporar și nelegitim, la putere!

Această majoritate toxică a impus neregulamentar un vot procedural și a stabilit printr-un vot viciat reîntoarcerea legii la comisia sesizată în fond, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială, pentru schimbarea textului legii și a raportului FAVORABIL adoptat acum câteva luni, în legislatura anterioară, de aceeași comisie…”, a mai precizat Ioan Deneș. 

Senatorul PSD consideră că ceea ce i-a deranjat de fapt pe președinte și pe cei din coaliția de guvernare este faptul că anul trecut o majoritate din diferite grupuri parlamentare avusese demnitatea să corecteze o aberație legislativă userist-neomarxistă, care pusese INTERDICȚIE PĂRINȚILOR de a mai avea un cuvânt de spus în educația oferită de stat copiilor lor și introdusese „soluția” educației sexuale în școli, fără acordul părinților.

Faptul că Parlamentul a reintrodus în 2020 necesitatea acordului părinților pentru diferitele modele de educație oferite de stat copiilor lor, a exclus soluția „sexologilor” care ar trebui să „regleze” problemele minorilor de la fragedă vârstă. A introdus, în schimb, conceptele mai comprehensive de „educație pentru viață” și „educație sanitară”, pentru a aborda, cu tact și complementar părinților, prin profesioniști (profesori, medici, psihologi etc) cu pregătire interdisciplinară, temele importante și delicate ale aspectelor vieții intime la vârsta copilăriei și adolescenței…”, a mai punctat senatorul Ioan Deneș.

Întregul comentariu asupra acestui subiect poate fi lecturat AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...