10.9 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

START etapa II de vaccinare! Președintele se vaccinează azi, public

Etapa a II-a de vaccinare anti-COVID începe astăzi. Președintele Klaus Iohannis se va vaccina public, tocmai pentru a da un exemplu. Ministrul Sănătății solicită ca dovada vaccinării să fie trimisă electronic, pentru cei ce doresc să călătorească în țări care IMPUN vaccinarea ca și condiție de a lăsa străinii să-i viziteze.

Președintele Klaus Iohannis se vaccinează azi public, pentru a marca STARTUL celei de a doua etape de vaccinare anti COVID.

„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, persoanelor peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități, a personalului esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernului, așa mai departe. Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, a declarat zilele trecute președintele Klaus Iohannis.

Lista cu cei ce se încadrează în etapa a II a de vaccinare o puteți reciti aici:

ETAPA a II-a de Vaccinare! CUI se adresează și CINE e inclus la categoria ”persoanelor cu risc”:

Cei care se vaccinează primesc o dovadă SCRISĂ, pe hârtie, prin care se atestă faptul că au fost vaccinați. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, declara ieri că ar fi o idee bună ca certificatul să fie emis electronic.

Motivul ar fi că astfel le-ar fi mult mai ușor celor ce călătoresc în țări care au impus dovada vaccinării ca și condiție de a accepta străini pe teritoriul lor.

Eu cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat. Eu, unul, aș prefera un certificat electronic. Dacă vrei să-i spui pașaport… Aș prefera să existe într-un wallet pe telefon. Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuții la nivel european. În România nu vor exista astfel de limitări, dar în străinătate, în momentul ăsta există limitări”, a declarat Voiculescu la un post TV.

Acesta a mai explicat că așa cum unele țări cer dovada testării COVID pentru a lăsa străinii să intre în țară, la fel pot impune și dovada vacinării. Totuși, acesta a subliniat că în România NU vor exista astfel de impuneri.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....