7.4 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 16, 2021

START etapa II de vaccinare! Președintele se vaccinează azi, public

Etapa a II-a de vaccinare anti-COVID începe astăzi. Președintele Klaus Iohannis se va vaccina public, tocmai pentru a da un exemplu. Ministrul Sănătății solicită ca dovada vaccinării să fie trimisă electronic, pentru cei ce doresc să călătorească în țări care IMPUN vaccinarea ca și condiție de a lăsa străinii să-i viziteze.

Președintele Klaus Iohannis se vaccinează azi public, pentru a marca STARTUL celei de a doua etape de vaccinare anti COVID.

„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, persoanelor peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități, a personalului esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernului, așa mai departe. Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, a declarat zilele trecute președintele Klaus Iohannis.

Lista cu cei ce se încadrează în etapa a II a de vaccinare o puteți reciti aici:

ETAPA a II-a de Vaccinare! CUI se adresează și CINE e inclus la categoria ”persoanelor cu risc”:

Cei care se vaccinează primesc o dovadă SCRISĂ, pe hârtie, prin care se atestă faptul că au fost vaccinați. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, declara ieri că ar fi o idee bună ca certificatul să fie emis electronic.

Motivul ar fi că astfel le-ar fi mult mai ușor celor ce călătoresc în țări care au impus dovada vaccinării ca și condiție de a accepta străini pe teritoriul lor.

Eu cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat. Eu, unul, aș prefera un certificat electronic. Dacă vrei să-i spui pașaport… Aș prefera să existe într-un wallet pe telefon. Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuții la nivel european. În România nu vor exista astfel de limitări, dar în străinătate, în momentul ăsta există limitări”, a declarat Voiculescu la un post TV.

Acesta a mai explicat că așa cum unele țări cer dovada testării COVID pentru a lăsa străinii să intre în țară, la fel pot impune și dovada vacinării. Totuși, acesta a subliniat că în România NU vor exista astfel de impuneri.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...