16.2 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Știți pensionari cu venituri sub 1200 de lei și persoane cu handicap grav? AJUTAȚI-I să beneficieze de pachetele alimentare:

În Bistrița există 2000 de pensionari cu venituri sub 1200 de lei. Și 1300 de persoane cu handicap grav. Aceste categorii de persoane POT beneficia, de cinci ori pe an, de pachete cu alimente. AJUTAȚI-I să facă demersurile necesare:

În 2017 s-a stabilit ca pensionarii cu venituri sub 1000 de lei și persoanele cu handicap sever să beneficieze de pachete cu alimente de 5 ori pe an.

Acum, Direcția de Asistență Socială din cadrul PMB propune majorarea limitei veniturilor beneficiarilor la 1200 de lei. Motivarea ar fi că prețurile alimentelor și medicamentelor a crescut anul trecut și se anunță majorări și pentru anul acesta. Iar prin acordarea acestor pachete s-ar „preveni efectele malnutriției și s-ar îmbunătăți accesul la hrană, respectiv crearea unei securități alimentare”.

Conform statisticii instituției, în Bistrița există 2000 de pensionari cu venituri sub 1200 de lei. Și 1300 de persoane cu handicap grav.

Aceste două categorii de persoane „se caracterizează prin deteriorarea progresivă a stării de sănătate, reducerea mobilității, scăderea adaptabilității și a interesului social.

Pentru a beneficia însă de aceste ajutoare, persoanele în cauză trebuie să facă o cerere, la început de an. Aceasta trebuie depusă la Direcția de Asistență socială din cadrul primăriei

Alături de cerere trebuie să mai depună și:

  • copie după actul de identitate
  • cupon de pensie din luna anterioară depunerii cererii
  • adeverință de la Casa de Pensii pentru persoanele vârstnice care nu au niciun venit
  • cupon pentru persoanele cu handicap accentuat

Pachetele cu alimente se vor acorda cu ocazia:

  • Sărbătorii Paștelui – 21 aprilie
  • Rusalii – 12 iunie
  • Adormirea Maicii Domnului – 15 august
  • Ziua Mondială a alimentației – 16 octombrie
  • Crăciun – 25 decembrie

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!