27.7 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Știți pensionari cu venituri sub 1200 de lei și persoane cu handicap grav? AJUTAȚI-I să beneficieze de pachetele alimentare:

În Bistrița există 2000 de pensionari cu venituri sub 1200 de lei. Și 1300 de persoane cu handicap grav. Aceste categorii de persoane POT beneficia, de cinci ori pe an, de pachete cu alimente. AJUTAȚI-I să facă demersurile necesare:

În 2017 s-a stabilit ca pensionarii cu venituri sub 1000 de lei și persoanele cu handicap sever să beneficieze de pachete cu alimente de 5 ori pe an.

Acum, Direcția de Asistență Socială din cadrul PMB propune majorarea limitei veniturilor beneficiarilor la 1200 de lei. Motivarea ar fi că prețurile alimentelor și medicamentelor a crescut anul trecut și se anunță majorări și pentru anul acesta. Iar prin acordarea acestor pachete s-ar „preveni efectele malnutriției și s-ar îmbunătăți accesul la hrană, respectiv crearea unei securități alimentare”.

Conform statisticii instituției, în Bistrița există 2000 de pensionari cu venituri sub 1200 de lei. Și 1300 de persoane cu handicap grav.

Aceste două categorii de persoane „se caracterizează prin deteriorarea progresivă a stării de sănătate, reducerea mobilității, scăderea adaptabilității și a interesului social.

Pentru a beneficia însă de aceste ajutoare, persoanele în cauză trebuie să facă o cerere, la început de an. Aceasta trebuie depusă la Direcția de Asistență socială din cadrul primăriei

Alături de cerere trebuie să mai depună și:

  • copie după actul de identitate
  • cupon de pensie din luna anterioară depunerii cererii
  • adeverință de la Casa de Pensii pentru persoanele vârstnice care nu au niciun venit
  • cupon pentru persoanele cu handicap accentuat

Pachetele cu alimente se vor acorda cu ocazia:

  • Sărbătorii Paștelui – 21 aprilie
  • Rusalii – 12 iunie
  • Adormirea Maicii Domnului – 15 august
  • Ziua Mondială a alimentației – 16 octombrie
  • Crăciun – 25 decembrie

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...