7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Știți pensionari cu venituri sub 1200 de lei și persoane cu handicap grav? AJUTAȚI-I să beneficieze de pachetele alimentare:

În Bistrița există 2000 de pensionari cu venituri sub 1200 de lei. Și 1300 de persoane cu handicap grav. Aceste categorii de persoane POT beneficia, de cinci ori pe an, de pachete cu alimente. AJUTAȚI-I să facă demersurile necesare:

În 2017 s-a stabilit ca pensionarii cu venituri sub 1000 de lei și persoanele cu handicap sever să beneficieze de pachete cu alimente de 5 ori pe an.

Acum, Direcția de Asistență Socială din cadrul PMB propune majorarea limitei veniturilor beneficiarilor la 1200 de lei. Motivarea ar fi că prețurile alimentelor și medicamentelor a crescut anul trecut și se anunță majorări și pentru anul acesta. Iar prin acordarea acestor pachete s-ar „preveni efectele malnutriției și s-ar îmbunătăți accesul la hrană, respectiv crearea unei securități alimentare”.

Conform statisticii instituției, în Bistrița există 2000 de pensionari cu venituri sub 1200 de lei. Și 1300 de persoane cu handicap grav.

Aceste două categorii de persoane „se caracterizează prin deteriorarea progresivă a stării de sănătate, reducerea mobilității, scăderea adaptabilității și a interesului social.

Pentru a beneficia însă de aceste ajutoare, persoanele în cauză trebuie să facă o cerere, la început de an. Aceasta trebuie depusă la Direcția de Asistență socială din cadrul primăriei

Alături de cerere trebuie să mai depună și:

  • copie după actul de identitate
  • cupon de pensie din luna anterioară depunerii cererii
  • adeverință de la Casa de Pensii pentru persoanele vârstnice care nu au niciun venit
  • cupon pentru persoanele cu handicap accentuat

Pachetele cu alimente se vor acorda cu ocazia:

  • Sărbătorii Paștelui – 21 aprilie
  • Rusalii – 12 iunie
  • Adormirea Maicii Domnului – 15 august
  • Ziua Mondială a alimentației – 16 octombrie
  • Crăciun – 25 decembrie

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.