20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

SUCCES: Medicii ginecologi de la Sanovil – mai tari decât bucureștenii! Cu ce au impresionat la Congresul Național de Obstetrică și Ginecologie din Iași

Experiența de excepție a Clinicii SANOVIL Bistrița și-a făcut simțită prezența din plin la Congresul Național de Obstetrică și Ginecologie. Evenimentul are loc o dată la 4 ani, iar în acest an centenar și-a desfășurat lucrările la Iași, în Palatul Culturii. Cu ce au impresionat medicii ginecologi de la Sanovil:

Alături de cele mai mari nume ale ginecologiei românești, echipa de specialiști ginecologi ai Clinicii SANOVIL, coordonată  de Dr. Muresan Gavrilas, a fost selectată cu o lucrare științifică de o valoare deosebită, care a fost  prezentată recent la cea mai importantă manifestare științifică a Societății de Obstetrică și Ginecologie din România – Congresul Național.

Intitulată „Considerații asupra histerectomiei laparoscopice – Studiu pe 400 de cazuri operate laparoscopic în Clinica SANOVIL în perioada 2013 – 2018” și prezentată de Dr. Mureșan Gavrilaș, cercetarea sintetizează rezultatele experienței  deosebite a echipei de ginegologi din clinica bistrițeană, în efectuarea laparoscopică a acestui tip de operație pentru tratamentul fibromului uterin si a altor tumori uterine.

Prezența la Congresul Național de Obstetrică și Ginecologie, selectarea lucrării cu această temă precum și analiza lucrărilor  prezentate în congres, demonstrează faptul că echipa de ginecologi ai Clinicii SANOVIL este una dintre echipele cu cea mai mare experiență din țară în efectuarea acestui tip de operație. Aceasta reprezintă avantaje deosebite și evidente față de operația clasică prin faptul că tratarea chirurgicală a fibromului uterin fără incizie abdominală, laparoscopic, și reduce foarte mult durerile postoperatorii. Mai mult, vindecarea pacientei este mult mai rapidă, recuperarea și reintegrarea în muncă este incomparabil mai bună, comparativ cu operațiile clasice.

Valoarea echipei operatorii și a lucrării prezentate a fost dată și evidențiată, în contextul celorlalte prezentări pe aceeași temă de la congres, dar și de numărul de 415  cazuri operate laparoscopic în clinica noastră, număr important pentru România, în timp ce un mare Spital Universitar din București a venit cu o lucrare în care a prezentat experiența echipei lor pe un număr de 21 histerectomii efectuate laparoscopic”, a mai precizat dr. Gavrilaș Mureșan.

Diferența de calitate a actului medical pe această temă, între cele două unități medicale, rezultă și din comparația duratei operației: dacă în clinica bucureșteană durata medie a unei histerectomii laparoscopice este de peste 3 ore – la Sanovil  aceeași operație este efectuată laparoscopic într-un timp mediu de 57 minute (aproximativ o oră).

Majoritatea covârșitoare a lucrărilor prezentate au fost realizate în marile clinici universitare din România, iar faptul că o lucrare realizată într-un spital privat din provincie a fost acceptată la Congresul Național dovedește consistența ei științifică și munca deosebită care susține fiecare cuvânt al cercetării științifice.

Pe lângă activitatea ei medicală de zi cu zi, Clinica SANOVIL Bistrița își perfecționează continuu echipele de medici, realizând în același timp și evenimente științifice de anvergură: „Suntem la a doua participare cu lucrări la o manifestare științifică națională, și suntem unica entitate privată din România care organizează și susține financiar integral, o manifestare științifică anuală precum Forumul Medical Bistritean care se desfășoară în fiecare primavară, la Bistrița”, a mai precizat dr. Gavrilaș Mureșan.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.