7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Supărare mare la Prundu Bârgăului: Părinții nu mai au voie în grădiniță

Părinții preșcolarilor din Prund au fost „obligați” să respecte programul grădiniței prin închiderea, respectiv deschiderea ușii de la intrare, la ore fixe. Totuși, ieri, părinții au avut parte de un șoc. Un afiș de pe ușă informa că părinții au accesul restricționat în unitate. Aceasta i-a înfuriat peste măsură. Direcțiunea spune că e un lucru normal.

În 2016 s-a deschis o frumoasă grădiniță la Prundu Bârgăului. Era catalogată drept cea mai frumoasă grădiniță din țară. Astăzi, sunt șapte grupe de copilași, cu program scurt sau prelungit.

Pentru a-i educa pe părinți să-și aducă, respectiv preia copiii la timp, conducerea a impus închiderea ușilor. Astfel, la ora 08:30 se închideau ușile și se mai deschideu doar la ora 12:00.

A trebuit luată această măsură. Ca îi tot aduceau pe copii până pe la ora 11:00, tot mai apărea câte unu. Apoi, veneau după ei mult mai repede. Nu mai puteai face nimic cu copiii”, a explicat Constanța Neuc, directoarea Grupului Școlar Radu Petrescu.

De anul acesta, încă o măsură „drastică”

Părinții au rămas șocați când au găsit, pe ușa instituției, un afiș care le restricționa accesul în grădiniță.

Cu acest mesaj am fost întâmpinați ieri la grădinița din Prundu Bârgăului. Și fără nicio explicație. Au zis că femeia de serviciu primește copiii de la poartă sau de la ușă și părinții să nu mai intre în clădire. Mi se pare absurd să stai afară în condițiile astea meteo și având în vedere că o să vină iarna, e și mai grav. Să stai să aștepți 15 – 20 de minute până iese copilul”, s-au plâns părinții redacției Bistrițeanul.ro

Contactată de reporteri, directoarea a explicat că această măsură este una normală, de care era nevoie și care oricum se aplică și în alte țări.

Grădinița are două etaje, un hol foarte mare. Jos avem și sala de mese. Avem și două grupe de copii care stau la program prelungit. De aceea am luat această măsură pentru că unii părinți vin și stau cu copilul în sala de clasă. Intră murdari pe păpuci, de multe ori cu balegă. Uneori miroase a alcool. Apoi nu se mai dau duși din sala de clasă, de nu-ți poți începe programul. Sau la 12, copiii de la program prelungit trebuie să mănânce și să doarmă. Ei fac gălăgie. În atâtea alte țări s-au luat aceste măsuri. Copilul e adus aici ca să dobândească abilități și deprinderi. Deci cineva din personalul grădiniței îl preia, îi dă păpuceii de interior și îl duce la grupă. La finalul programului, copilașul se îmbracă frumos și e condus la ușă, la părinte. E un lucru normal”, a explicat Constanța Neuc.

Părinții vor să vadă ce lucrează copiii lor

Părinții s-au plâns că nemaiavând acces în unitatea de învățământ, nu mai văd ceea ce au lucrat copiii lor.

Părinții vor avea o zi pe săptămână când să meargă să vadă ce au lucrat copiii lor. Apoi au întâlnirile cu consilierii, ședințele cu părinții etc. Sunt atâtea ocazii în care părintele va avea acces în grădiniță ca să vadă ce au lucrat copilașii. Dar în ce privește aducerea și preluarea copiilor, aceasta mi se pare o măsură normală, la fel ca în alte țări”, a concluzionat directoarea.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.