21.4 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Supărare mare la Prundu Bârgăului: Părinții nu mai au voie în grădiniță

Părinții preșcolarilor din Prund au fost „obligați” să respecte programul grădiniței prin închiderea, respectiv deschiderea ușii de la intrare, la ore fixe. Totuși, ieri, părinții au avut parte de un șoc. Un afiș de pe ușă informa că părinții au accesul restricționat în unitate. Aceasta i-a înfuriat peste măsură. Direcțiunea spune că e un lucru normal.

În 2016 s-a deschis o frumoasă grădiniță la Prundu Bârgăului. Era catalogată drept cea mai frumoasă grădiniță din țară. Astăzi, sunt șapte grupe de copilași, cu program scurt sau prelungit.

Pentru a-i educa pe părinți să-și aducă, respectiv preia copiii la timp, conducerea a impus închiderea ușilor. Astfel, la ora 08:30 se închideau ușile și se mai deschideu doar la ora 12:00.

A trebuit luată această măsură. Ca îi tot aduceau pe copii până pe la ora 11:00, tot mai apărea câte unu. Apoi, veneau după ei mult mai repede. Nu mai puteai face nimic cu copiii”, a explicat Constanța Neuc, directoarea Grupului Școlar Radu Petrescu.

De anul acesta, încă o măsură „drastică”

Părinții au rămas șocați când au găsit, pe ușa instituției, un afiș care le restricționa accesul în grădiniță.

Cu acest mesaj am fost întâmpinați ieri la grădinița din Prundu Bârgăului. Și fără nicio explicație. Au zis că femeia de serviciu primește copiii de la poartă sau de la ușă și părinții să nu mai intre în clădire. Mi se pare absurd să stai afară în condițiile astea meteo și având în vedere că o să vină iarna, e și mai grav. Să stai să aștepți 15 – 20 de minute până iese copilul”, s-au plâns părinții redacției Bistrițeanul.ro

Contactată de reporteri, directoarea a explicat că această măsură este una normală, de care era nevoie și care oricum se aplică și în alte țări.

Grădinița are două etaje, un hol foarte mare. Jos avem și sala de mese. Avem și două grupe de copii care stau la program prelungit. De aceea am luat această măsură pentru că unii părinți vin și stau cu copilul în sala de clasă. Intră murdari pe păpuci, de multe ori cu balegă. Uneori miroase a alcool. Apoi nu se mai dau duși din sala de clasă, de nu-ți poți începe programul. Sau la 12, copiii de la program prelungit trebuie să mănânce și să doarmă. Ei fac gălăgie. În atâtea alte țări s-au luat aceste măsuri. Copilul e adus aici ca să dobândească abilități și deprinderi. Deci cineva din personalul grădiniței îl preia, îi dă păpuceii de interior și îl duce la grupă. La finalul programului, copilașul se îmbracă frumos și e condus la ușă, la părinte. E un lucru normal”, a explicat Constanța Neuc.

Părinții vor să vadă ce lucrează copiii lor

Părinții s-au plâns că nemaiavând acces în unitatea de învățământ, nu mai văd ceea ce au lucrat copiii lor.

Părinții vor avea o zi pe săptămână când să meargă să vadă ce au lucrat copiii lor. Apoi au întâlnirile cu consilierii, ședințele cu părinții etc. Sunt atâtea ocazii în care părintele va avea acces în grădiniță ca să vadă ce au lucrat copilașii. Dar în ce privește aducerea și preluarea copiilor, aceasta mi se pare o măsură normală, la fel ca în alte țări”, a concluzionat directoarea.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...