-5.4 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Surpriză! Dedeman bate palma cu năsăudenii de la Somplast, proaspăt preluați de Teraplast

Dedeman se asociază cu năsăudenii de la Somplast, la scurt timp după preluarea companiei de către Teraplast. Asocierea intră pe piața colectării și reciclării deșeurilor de ambalaje.

Gigantul Dedeman intră pe piața colectării și reciclării deșeurilor de ambalaje și se aliază cu mai multe companii, printre care și brandul Mototol, controlat de SIF Banat Crișana, dar și cu Somplast, producătorul de repere din mase plastice, preluat recent de grupul TeraPlast.

Potrivit profit.ro, noua companie va opera în domeniul colectării și reciclării deșeurilor reciclabile și al transferului de responsabilitate privind deșeurile de ambalaje.

Practic noua companie se va alătura celor 13 organizații care implementează Obligațiile privind Răspunderea Extinsă a Producătorului (OIREP), licențiate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Acestea sunt pe piață din 2019 și au realizat o cifră de afaceri de peste 163 de milioane de euro.

Această cifră de afaceri a fost posibilă cu ajutorul producătorilor și importatorilor din România, care pun pe piață produse ambalate și au obligația să recicleze 60% din ambalajele folosite. Ei bine, de treaba aceasta se ocupă cele 13 organizații de profil, din care va face parte și noua asociere.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: