3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

„Tigru” – unul dintre cele mai așteptate filme ale toamnei – de văzut la Cinema Dacia Bistrița

Tigru (Day of the Tiger), scris și regizat de Andrei Tănase, câștigător al premiului Cel mai bun film de debut, la secțiunea Zilele Filmului Românesc (TIFF 2023) – rulează în aceste zile la Cinema Dacia din Bistrița.

Filmul este inspirat din fapte reale petrecute la Sibiu în 2011. Vera, medic veterinar la grădina zoologică a unui mic oraș din Transilvania, este măcinată de probleme personale, suferind o cădere nervoasă. Un tigru evadează, iar aceasta e nevoită să plece în căutarea lui.

Premiera mondială a filmului a avut loc anul acesta, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam – IFFR, secțiunea Bright Future.

Filmul a fost unul dintre cele 11 lungmetraje selectate în competiția oficială a Festivalului de Film de la Sarajevo în acest an.

Regizorul Andrei Tănase este cunoscut pentru scurtmetrajele Claudiu și Crapii, Vacanță la țară sau Prima noapte.

E încărcat de spirit ludic și combină genurile – dramă, comedie, film de aventuri – în așa fel încât să-i atragă și pe cinefilii hardcore, dar și publicul larg.

Dincolo de vânătoarea animalului exotic, cu aura sa aproape legendară, se află o poveste profund umană, despre pierderi ireversibile, acceptarea lor și evadarea din cuștile pe care le construim singuri în jurul nostru”, explica regizorul Andrei Tănase, despre Tigru.

Din distribuție fac parte Cătălina Moga, Paul Ipate, Alex Velea, Elvira Deatcu și Bogdan Tulbure.

Filmările au avut loc în Parcul Național Comana, Târgu Mureș și în București.

Producătorul Anamaria Antoci (Oameni de treabă, Ilegitim, Mia își ratează răzbunarea, Planeta Petrila): „TIGRU a fost o propunere îndrăzneață și originală a lui Andrei Tănase încă de la stadiul de scenariu. Am știut că merită să fie condusă de o echipă de producție pasionată și să devină o co-producție internațională.

Apoi, mi s-a părut la fel de important să ni se alăture o echipă de creație care să aibă experiența necesară pentru a-l însoți pe regizor în realizarea filmului de debut. Andrei Tănase reușește în TIGRU să echilibreze cu abilitate atât elementele dramaturgice, cât și pe cele regizorale, amestecând drama cu un umor subtil. Căutarea tigrului în film este doar pretextul pentru portretizarea Verei, personajul principal și a evoluției sale, cât și portretizarea unei comunități.

Producătorii români sunt Anamaria Antoci, Irena Isbășescu și Adrian Silişteanu. Imaginea îi aparține lui Barbu Bălășoiu, iar de sunet s-au ocupat Marius Leftărache și Marian Bălan.

Tigru este o coproducție Domestic Film (RO), Altamar Films (FR), Graal (GR) și Avanpost Production.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: