17 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

TOP preferințe 2021: Ce colegii și licee preferă elevii de clasa a VIII-a din Bistrița-Năsăud

Un studiu realizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud ne dezvăluie care sunt preferințele elevilor de clasa a VIII-a din județ, atunci cînd este vorba de alegerea colegiului pe care îl vor urma. Studiul a fost realizat pe baza unui chestionar online la care au răspuns 1146 elevi. TOP preferințe:

Studiul publicat recent pe site-ul CJRAE BN referitor la orientarea școlară a elevilor din clasele a VIII-a dezvăluie câteva detalii interesante.

Studiul realizat în luna noiembrie 2020 se bazează pe răspunsurile primite la un chestionar on-line, distribuit şcolilor din judeţ, la care au răspuns un număr de 1146 elevi.

Preferințele elevilor s-au distribuit astfel:

  • opţiuni pentru licee din judeţ: 921 (80.36%);
  • opțiuni pentru învățământul profesional din județ: 134 (11.69%);
  • opţiuni pentru licee și școli profesionale din alt judeţ: 40 (3.49%);
  • categoria nehotărâți/altceva: 51 (4.45%).

În ceea ce priveşte opţiunile elevilor se remarcă faptul că 84% dintre aceştia intenţionează să-şi continue studiile într-o formă de învăţământ liceal.

Elevii din județ s-ar orienta fie spre un colegiu din judeţ, fie într-o specializare restrânsă din afara judeţului. Este cazul liceelor militare, teologice sau de servicii.

Procentul celor care aleg unități de învățământ din afara judeţului (3.49%) este în ușoară creștere față de anul precedent – se mai precizează în studiul respectiv. 

În schimb, învățământul profesional este atractiv doar pentru 12% dintre absolvenți. Este un procent în scădere față de anul trecut.

Cei mai mulți elevi ar opta pentru specializările Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița. 

Pe locul II în preferințele elevilor se clasează Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița.

În top 5 se regăsesc, în ordine, și C.N. George Coșbuc, Năsăud, Liceul Toretic ,,Solomon Haliță”, Sângeorz-Băi și Liceul Teoretic ,,Radu Petrescu”, Prundu-Bârgăului.

Foto deschidere @ Arhivă / Colegiul Național „Andrei Mureșanu”

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...