15.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Tot mai multe companii investesc în panouri fotovoltaice. Milioane de euro urmează să meargă la Lechința și Domnești

Tot mai multe mari companii își îndreaptă atenția spre panourile fotovoltaice și sunt dispuse să investească sume consistente în această direcție. O companie din Brașov va investi 7,8 milioane de euro într-un parc fotovoltaic la Lechința, iar Datacor pune la bătaie 5 milioane de euro pentru un proiect similar materializat la Domnești.

Potrivit bistrițabusiness.ro, Datalink, o companie deținută de Datacor, urmează să investească 5 milioane de euro într-un parc fotovoltaic situat în localitatea Domnești (comuna Mărișelu). Acesta se va întinde pe 3 hectare de teren, care aparține Parohiei Ortodoxe Domnești.

O altă firmă din Brașov vrea să investească într-un parc fotovoltaic în județul nostru 7,8 milioane de euro. Acesta ar urma să fie amenajat la Lechința, pe 11 hectare de teren.

Terenul este deținut de companie, pe acesta urmând să fie amplasate peste 13.000 de panouri fotovoltaice. Ambele proiecte sunt în faza de obținere a documentațiilor necesare.

Și alte companii locale au investit în panouri fotovoltaice. Acestea au montat panourile fotovoltaice în special pe acoperișurile unităților de producție și intenționează să folosească energia rezultată.

Foto: pexels.com

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.