18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Tot mai multe companii investesc în panouri fotovoltaice. Milioane de euro urmează să meargă la Lechința și Domnești

Tot mai multe mari companii își îndreaptă atenția spre panourile fotovoltaice și sunt dispuse să investească sume consistente în această direcție. O companie din Brașov va investi 7,8 milioane de euro într-un parc fotovoltaic la Lechința, iar Datacor pune la bătaie 5 milioane de euro pentru un proiect similar materializat la Domnești.

Potrivit bistrițabusiness.ro, Datalink, o companie deținută de Datacor, urmează să investească 5 milioane de euro într-un parc fotovoltaic situat în localitatea Domnești (comuna Mărișelu). Acesta se va întinde pe 3 hectare de teren, care aparține Parohiei Ortodoxe Domnești.

O altă firmă din Brașov vrea să investească într-un parc fotovoltaic în județul nostru 7,8 milioane de euro. Acesta ar urma să fie amenajat la Lechința, pe 11 hectare de teren.

Terenul este deținut de companie, pe acesta urmând să fie amplasate peste 13.000 de panouri fotovoltaice. Ambele proiecte sunt în faza de obținere a documentațiilor necesare.

Și alte companii locale au investit în panouri fotovoltaice. Acestea au montat panourile fotovoltaice în special pe acoperișurile unităților de producție și intenționează să folosească energia rezultată.

Foto: pexels.com

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?