-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Tot mai multe companii investesc în panouri fotovoltaice. Milioane de euro urmează să meargă la Lechința și Domnești

Tot mai multe mari companii își îndreaptă atenția spre panourile fotovoltaice și sunt dispuse să investească sume consistente în această direcție. O companie din Brașov va investi 7,8 milioane de euro într-un parc fotovoltaic la Lechința, iar Datacor pune la bătaie 5 milioane de euro pentru un proiect similar materializat la Domnești.

Potrivit bistrițabusiness.ro, Datalink, o companie deținută de Datacor, urmează să investească 5 milioane de euro într-un parc fotovoltaic situat în localitatea Domnești (comuna Mărișelu). Acesta se va întinde pe 3 hectare de teren, care aparține Parohiei Ortodoxe Domnești.

O altă firmă din Brașov vrea să investească într-un parc fotovoltaic în județul nostru 7,8 milioane de euro. Acesta ar urma să fie amenajat la Lechința, pe 11 hectare de teren.

Terenul este deținut de companie, pe acesta urmând să fie amplasate peste 13.000 de panouri fotovoltaice. Ambele proiecte sunt în faza de obținere a documentațiilor necesare.

Și alte companii locale au investit în panouri fotovoltaice. Acestea au montat panourile fotovoltaice în special pe acoperișurile unităților de producție și intenționează să folosească energia rezultată.

Foto: pexels.com

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: