19.5 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

TREI bistrițeni au călătorit cu suceveanul depistat cu CORONAVIRUS! Care e situația lor și a familiilor lor:

Panică în mai multe localități din județul nostru, după ce un sucevean a fost depistat ieri cu coronavirus. Trei bistrițeni au călătorit alături de acesta, din Italia în România. AFLĂ ce s-a întâmplat cu ei și familiile lor:

Tot mai mulți bistrițeni se întorc acasă din cauza coronavirusului. DEȘI în județ NU EXISTĂ niciun caz confirmat, panica îi cuprinde pe cei aflați în apropierea celor monitorizați la domiciliu.

Așa s-a întâmplat și ieri, când un sucevean a fost diagnosticat cu coronavirus. Panica a cuprins localnicii din trei comune din județ, asta pentru că trei consăteni de-ai lor călătoriseră cu suceveanul cu mașina.

Primul caz a fost la Posmuș. O tânără de 25 de ani a fost printre colegii de călătorie a suceveanului.

„Și ea și familia ei au fost izolați la domiciliu. E vorba de cinci persoane. Am fost și azi și le-am dus mâncare. În seara aceasta am înțeles că vor sosi rezultatele cum au fost testați ca să vadă dacă e pozitiv sau nu. Dacă nu e pozitiv, atunci mai au vreo 5 zile de stat în izolare. Că femeia a venit de vreo 8 zile acasă”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Șieu.

Un al doilea coleg de călătorie al suceveanului e măierean.

E o familie cu 7 membri, din care patru copii. Sunt izolați la domiciliu. Încă nu avem rezultatele. Până în 11 martie ar trebui să mai stea în izolare. Așa sunt bine, fetița cea mai mică nu s-a simțit prea bine, dar medicul de familie a zis că ar fi doar o răceală. oricum mergem pe la ei, le ducem de mâncare. Trebuie să le ducem și o butelie. Noi avem foarte mulți plecați. Vom vedea cum se vor mai derula lucrurile”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Vasile Borș, primarul comunei Maieru.

Localitatea de domiciliu a celui de-al treilea bistrițean care a călătorit alături de sucevean, nu o cunoaștem.

„Niciunul dintre ei nu prezintă simptome. Sunt bine. Nu au venit din zona carantinată. Deci nu se impunea carantinarea. Când a fost diagnosticat suceveanul cu coronavirus, da, s-a făcut o echipă și cei trei și familiile lor au fost izolați la domiciliu. Așteptăm rezultatele să vedem ce vor spune. Dar, e important de reținut că momentan, noi nu avem NICIO persoană diagnosticată și NICIO persoană în carantină. Mai mult, e un flux, unii deja ies din monitorizarea la domiciliu, intră alții, în prezent având 99 de persoane monitorizate. Apoi, în funcție de rezultatele care vin pentru cei trei bistrițeni, vom vedea ce măsuri se vor mai impune”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Din fericire, rezultatele au sosit în această seară, și sunt negative.

„Au fost recoltate probe de la trei persoane din județul nostru care s-au aflat în același mijloc de transport cu persoana din Suceava căreia i s-a confirmat prezența virusului CoVid-19. Rezultatele probelor au ieșit negative. Cele trei persoane se află în izolare la domiciliu și mai rămân în izolare până se încheie perioada de 14 zile de la intrarea acestora în țară”, transmit autoritățile județene.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...