14.7 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

TUPEU incredibil: Otilia Râpan, directoarea AJOFM BN, îi ceartă pe cititorii Bistrițeanul.ro care-i semnalează problemele instituției pe care o conduce

Rar ne-a fost dat să vedem public o obrăznicie mai mare decât cea a directoarei AJOFM BN, Otilia Râpan, față de cei care au întâmpinat probleme odată ajunși în instituția pe care o conduce din octombrie 2012.

Bistrițeanul.ro publica ieri un articol în care atrăgea atenția asupra faptului că instituția care se ocupă de interesele șomerilor – AJOFM BN – funcționează cu ușile închise de un an de zile, astfel încât șomerii care bat la poarta instituției au ajuns să fie consiliați de paznic, nu de funcționari plătiți de stat tocmai pentru a-i îndruma.

Ceea ce nu am scris în articol a fost obrăznicia cu care ne-a răspuns la întrebări Otilia Râpan, directoarea instituției, care, pentru a doua oară în ultimele luni, ne amenință că nu va mai da informații de interes public (!!!) jurnaliștilor Bistrițeanul.ro pentru că ba nu i-a convenit un titlu din ziar, ba subiectul (cel de ieri).

Directoarea Otilia Râpan, susținută în ultimii ani de ALDE BN în această funcție (aripa Țintean ruptă din PNL, care a făcut coaliție până înainte de alegeri cu PSD BN), a intrat spre seară pe pagina de Facebook a ziarului și a început să se ia la harță cu cititorii care îi semnalau problemele de care s-au lovit în instituția pe care o conduce, dovedind un tupeu și o obrăznicie rar întâlnite din partea unui șef de instituție. O atitudine de neacceptat din partea unui funcționar numit și plătit tocmai să apere interesele bistrițenilor și să rezolve problemele celor care trec pragul AJOFM BN.

Comentariile noastre ar fi de prisos, așa că vă lăsăm să trageți singuri concluziile, trecând evident cu îngăduință peste greșelile de gramatică și punctuație ale directoarei colerice, care nu stăpânește nici măcar limba română, cum probabil v-ați fi așteptat:

Cine este Otilia Râpan?

Este mai mult decât evident și acum scris negru pe alb că directoarea Otilia Râpan, care conduce pe linie politică AJOFM BN din octombrie 2012 – de când era liderul femeilor din PNL BN, nu își cunoaște nici măcar fișa postului. Pare a fi plătită să flituiască și să certe șomerii, nu să le rezolve problemele. Și asta nu de azi, de ieri, de 9 ani. Am încercat să căutăm CV-ul Otiliei Râpan, pe site-ul instituției, dar link-ul către acest document este inactiv. . Am găsit doar o descriere pompoasă, nicidecum anii de absolvire ai studiilor sau experiența anterioară. Am remarcat totuși că Râpan are și un certificat de competență lingvistică, care se potrivește exact ca nuca în perete după comentariile postate mai sus, care arată competența lingvistică fix câtă e.

În afară de calitatea de fost membru PNL, calitate din care a fost păstrată ulterior în funcție de ALDE BN și PSD BN, Otilia Râpan nu s-a mai remarcat decât printr-un proces intentat de ANI, care o acuza în 2017 de un conflict de interese administrativ după ce a încasat bani dintr-un proiect european – 28.000 lei – în care se numise singură „agent grup țintă”. Ea s-a numit, ea a primit banii. În articolul scris de colegii de la Gazeta de Bistrița „AJOFM BN a pierdut prima luptă cu OIRPOSDRU Sud-Est, pentru banii încasați de directorul Otilia Râpan (MOTIVARE/EXCLUSIV)” găsiți mai multe detalii pe acest subiect.

Sesizat de Bistrițeanul.ro cu privire la situația de la AJOFM BN, prefectul Stelian Dolha ne promitea ieri că va verifica cele sesizate și va lua măsuri. Rămâne de văzut dacă va conta mai mult culoarea și politica partidului din care provine și el sau interesul celui fără loc de muncă, care bate disperat la ușile închise ale AJOFM BN și mai apoi este certat public chiar de directoarea liberală, care, categoric, nu-și cunoaște fișa postului.

 

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. In ceea ce priveste comportamentul doamnei director nu am ceva de comentat, e adevarat ca o institutie publica trebuie sa serveasca interesul populatiei, nu interesul personal, dar vreau sa fac o mica observatie redactiei, din cate stiu eu la AJOFM este agent de securitate, nu „paznic”. Multumesc.

 2. Departe de mine sai ii iau apararea acestei foste coafeze ajunsa peste noapte directoare la AJOFM dar, intreb si eu, si-au dat acordul persoanele carora le-ati publicat numele, poza si conversatia in ziar pentru acest lucru? Pentru ca altfel s-ar putea sa aveti o problema cu GDPR-ul.
  Din cate stiu publicarea unei discuții private de pe facebook/ messenger/whatsapp/e-mail este susceptibilă de a aduce atingere dreptului la viața privată, o valoare socială proteguită deopotrivă de Convenția Europeana a Drepturilor Omului, în art. 8, dar și de legislația națională , prin art 71 al Noului Cod Civil. Din cate vad nu este o pagina oficiala a institutiei, ci o discutie intre cateva persoane private, chiar daca una este persoana publica.
  Inclusiv, Standardele Comunității Facebook prevăd faptul că înainte să distribui conținut de pe Facebook trebuie să te asiguri că ai dreptul să faci acest lucru, și totodată că nu trebuie să publici informațiile personale ale altor persoane dacă nu ai consimțământul acestora, ceea ce înseamnă că fiecare utilizator în parte trebuie să aibă consimțământul persoanelor fotografiate pentru a le distribui.

 3. The Mechanic, nu are nicio legătură cu încălcarea GDPR, care se referă la cu totul altceva. Mai mult, conversația a fost publică și nu privată, între un cetățean și un funcționar agresor. În plus, aici este vorba și de un interes public just.

 4. Cum credeti. Se putea blura numele si poza persoanelor participante la discutie. Au aparut chiar la toate televiziunile nationale tot felul de capturi de pe facebook/ messenger/whatsapp/e-mail dar, numele si poza intotdeauna erau blurate. Discutati si cu avocatul care va consiliaza, dar o sa vedeti si cu un simplu google (gasiti inclusiv pe binecunoscutul site avoc…..net de unde am preluat si eu o parte din text, o discutie pe tema aceasta intre mai multi avocati si o sa va lamuriti cum sta treaba).

 5. aceasta femete a fost pusa politic ca si precedenta blonda de la ajofm stiti voi pretena lui nelu smexicanu, Doris….acolo e si Capraru fosta colaboratoare intr-ale furatului cu Botis etc
  Una pusa politic ar trebui data jos imediat, no comment……..isi iau banii si atat multi de acolo, probabil sunt si oameni care duc greul ca in orice institutie, se stie ca unii chiar muncesc

 6. Eu va dau accept sa îmi publicați comentariile, până la urmă sunt publice și erau pe pagina voastră de FB. Ceea ce ma intriga e ca iureșul de comentarii răutăcioase a fost lansat de altă madam Volcov care ii întreba sistematic pe toți dacă au făcut reclamație, dar evidenta reclamațiilor e obligatorie la ei și în plus trebuia sa se autosesizeze și sa le ceară frumos sa meargă sa depună reclamație. Am făcut-o eu în locul ei și chiar încurajez pe viitor toți șomerii nemulțumiți sa depună o reclamație imediat. Ciudat este și faptul că la un moment dat, când a întrat directoarea pe rol a pus-o pe cealaltă sa își șteargă comentariile. Nu am capturi de ecran dar se vede clar ca noi răspundem la comentariile șterse. Ciudat, pe unii nu îi ajută FB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...