19.4 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

Un bistrițean, la cârma CN Aeroporturi București. Cum și-a croit drumul spre șefia instituției Cosmin Peșteșan

Noul director general al Companiei Naționale Aeroporturi București este un bistrițean. Cosmin Peșteșan pare să fi lucrat la stat încă de când a terminat Facultatea de Drept, croindu-și drumul spre șefia CN Aeroporturi București deși până în 2011 nu a avut nicio tangență cu aviația.

Aviațiamagazin.com îl prezintă pe noul șef al Companiei Naționale Aeroporturi București, Cosmin Peșteșan, un bistrițean de 39 de ani. Acesta a terminat Facultatea de Drept a Universității „Spiru Haret” din București, iar de atunci se perindă prin funcții publice.

Primul loc de muncă, găsit după doi ani de la finalizarea facultății, este de inspector în cadrul Primăriei Municipiului București. După 3 ani, în 2009 pleacă de la Primăria București ca stagiar la Ministerul Mediului. Ajunge și la Bruxelles, unde este policy officer la biroul regional pentru afaceri europene al ținutului Greater Manchester.

În mai 2010 rămâne fără job până în 2011, când are prima tangență cu aviația și „aterizează” direct în Consiliul de Conducere al Școlii Superioare de Aviație Civilă și apoi în Adunarea Generală a Acționarilor de la Tarom, ca reprezentant al statului român. Asta în condițiile în care avea 0 experiență sau pregătire în domeniul aviației.

Aceste poziții i-au permis să facă trei cursuri de specializare în domeniul aviației tocmai în Singapore. Fiecare dintre aceste cursuri costă câteva mii de dolari. Bistrițeanul ajunge reprezentantul NATO pentru Grupul de Lucru Aviație Civilă și chiar în Consiliul de Administrație a CN Aeroporturi București.

Este chiar secretar de stat în Ministerul Transportului, unde mai ocupă funcția de șef serviciu. În martie 2019 ajunge la Romatsa, inițial ca „expert” la Direcția Siguranță și Calitate, iar mai apoi ajunge directorul instituției.

Misiunea bistrițeanului pare să fie destul de complicată, în condițiile în care Compania Națională Aeroporturi București a avut pierderi de 120 de milioane de lei anul trecut.

Foto: Mediafax.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...