3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

UNIC: Un armăsar de la Hergelia Beclean, noul Campion Mondial!

Un cal de la Herghelia Beclean a ajuns Campion Mondial! Competiția a avut loc în Ungaria, iar calul cu echipaj a reușit să câștige acest titlu la categoria „Cai tineri – vârsta de 5 ani”.

Herghelia de la Beclean se poate mândri cu o minunăție de armăsar!

NEAPOLITANO XXXI – 42 de rasă Lipițană, născut și crescut aici, a câștigat, duminică, titlul de Campion Mondial la categoria „Cai tineri cu vârsta de 5 ani”.

Acesta a fost condus în competiție cu măiestrie, dragoste și grijă, de sportivul Clubului Hipic ”Romsilva”, ing. Roland Varga, care a fost ajutat de secundul Leon Onișor, de la Herghelia Beclean.

„Imnul de Stat al României a răsunat pentru cei doi sportivi și pentru această performanță a crescătoriei noastre naționale, în deschiderea ceremoniei de premiere, în fata sportivilor și cailor reprezentând 10 națiuni cu mari tradiții în creșterea raselor culturale și în sportul ecvestru. Au fost reprezentate vârfurile unor crescătorii faimoase precum Herghelia de stat Kladrub și crescătoria Tlumačov din Cehia, Herghelia de Stat Mezohegyes din Ungaria, Crescătoria Zarodowa w Kamieńcu Zabkowickim Sp. din Polonia, și Austria reprezentată de un cal produs de Herghelia Federală Piber, etc” transmit cei de la RNP Romsilva – D.C.E.A.C.

Câștigarea acestui titlu este o performanță unică pentru sportului ecvestru românesc. Iar Herghelia Beclean este singurul loc din lume unde este crescut în mod sistematic Lipițanul colorat (cu roba neagră și murgă).

Campionatul Mondial de Cai Tineri pentru Atelaje – organizat de Federația Ecvestră Internațională la Herghelia de Stat Mezohegyes din Ungaria – s-a desfășurat în perioada 4-8 septembrie 2019 (FEI Driving World Championship for Young Horses CH-M-A-YH).

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...