11.3 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

Vezi o zonă cu gunoaie? Înregistreaz-o! Că apoi, voluntarii o curăță! Let’s do it, Bistrița!

Anul acesta se va organiza cea de-a șasea Zi de Curățenie Națională. Evenimentul va cuprinde 150 de țări, într-o zi ce va avea… 36 de ore! Chiar dacă acțiunea va avea loc în toamnă, deja demersurile sunt începute. Mai exact, trebuie „înregistrate” zonele cu deșeuri. Folosind o aplicație specială!

„Let’s do it, Romania!” a ajuns la cea de-a șasea ediție, prima fiind în 2010. Astfel, în data de 15 septembrie, voluntari din 150 de țări se vor alătura acestei Zile de Curățenie.

„150 de țări din întreaga lume se unesc în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional – World Cleanup Day. Pe 15 septembrie 2018, milioane de voluntari din întreaga lume vor spune „Let’s Do It!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile. World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament”, anunță organizatorii evenimentului.

Deși mai sunt încă trei luni până atunci, nu e timp de pierdut. În această perioadă se fac numeroase demersuri.

Cel mai important lucru ce trebuie făcut este „semnalizarea sau înregistrarea” zonelor cu deșeuri.

„Cartarea, sau identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup. Aplicația a fost dezvoltată plecând de la modelul anterior creat în România în anul 2015 și poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay. Cartarea va avea loc în perioada 15 mai – 31 august, iar voluntarii pot participa la evenimentele de cartare comunicate prin pagina de Facebook Let`s Do It, Romania! sau individual, ori de câte ori descoperă o zonă cu deșeuri. Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat” explică organizatori.

Astfel, nu ezitați să vă downloadați aplicația și să semnalați zonele cu deșeuri. Iar apoi, pregătiți-vă pentru curățenia din 15 septembrie!

”Let’s Do It, Romania!” este cea mai mare mișcare socială din România, de până acum. Peste 1.400.000 de voluntari au participat la evenimentele acesteia și au curățat 18.000 de tone de deșeuri.

Let’s do it, Bistrița!

Pentru mai multe informații și modul în care vă puteți alătura acestui eveniment, accesați

https://www.letsdoitromania.ro/

https://www.facebook.com/LetsDoItRO

https://www.worldcleanupday.org/

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...