19.5 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

VIDEO – ANIVERSARE: Imagini de colecție, din Bistrița, de acum un sfert de veac! „Excursia este în plină desfășurare”

S-a împlinit zilele trecute un sfert de veac de când în Bistrița ne putem bucura de evenimente extraordinare, grație unei fundații care a aniversat 25 de ani de activitate. Câteva emoționante imagini de colecție – care ni-l înfățișează pe însuși Tudor Jarda sau Ștefan Ruha – au fost publicate cu acest prilej:

În 25 martie 2021 – de Buna Vestire, se împlinesc 25 de ani de când Fundația culturală Societatea de Concerte Bistrița a organizat concertul de deschidere a stagiuni muzicale camerale și simfonice în Bistrița.

Concertul susținut în 25 martie 1996 a fost susținut la Casa de Cultură de Orchestra de cameră a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, coordonată, pe atunci de regretatul violonist Ștefan Ruha.

Soliști în acel concert au fost Ștefan Ruha (vioară) și Aurel Marc (oboi). Din program au făcut parte celebrele „Anotimpuri”, ale lui Vivaldi, dar și dublu concert pentru vioară și oboi de J S Bach sau Concertul pentru oboi și orchestră de Alessandro Marcello.

În acele imagini de colecție avem parte inclusiv de prezența reputatului prof. univ. dr. Tudor Jarda – compozitor, președinte de onoare al fundației și personalitate marcantă al cărui nume a fost preluat de liceul de muzică din oraș.

S-au împlinit zilele trecute 25 de ani de la primul concert pe care fundația Societatea de Concerte Bistrița îl propunea publicului meloman din oraș. Atunci a început ceea ce continuă și azi”, a transmis Gavril Țărmure, membru fondator al fundației.

În acest sfert de veac au fost organizate la Bistrița peste 1500 de concerte simfonice, vocal simfonice și camerale, precum și recitaluri instrumentale sau vocale.

Au fost prezenți la Bistrița cei mai strălucitori artiști instrumentiști și lirici din România și din celelalte țări importante din Europa și din lume.

Am oferit posibilitatea tinerilor talentați și vrednici să se afirme și să-și confirme talentul și vocația în fața publicului numeros, iubitor dar și exigent. Putem să afirmăm fără falsă modestie că aproape toate evenimentele organizate de noi au fost în același timp și modele culturale.

Aventura continuă, excursia este în plină desfășurare.

Mulțumim tuturor celor care – vreme de un sfert de veac – au fost alături de noi. La mulți ani…!”, au transmis cei de la Societatea de Concerte Bistrița. 

Totodată, ei au transmis scuze pentru eventualele imperfecțiuni de ordin tehnic. Filmarea s-a realizat direct din concert, cu o singură cameră, iar de atunci au trecut 25 de ani…! 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=420&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsocietateadeconcertebistrita%2Fvideos%2F915639379204302%2F&show_text=false&width=560″ aspect_ratio=”560:420″ loop=”no” muted=”no” /]

Foto & Video @ Societatea de Concerte Bistrița 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...