25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

VIDEO. Anunţ surpriză, din partea ISJ: Fuzionează Liceul „Corneliu Baba” cu Şcoala „Lucian Blaga”…?!?

Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” este o şcoală construită pentru 1200 de elevi, dar aici, în momentul de faţă, învaţă doar 600 de elevi. Este şi motivul pentru care inspectorul şcolar general, Camelia Tabără, a venit cu o propunere cel puţin surprinzătoare, ieri seară, în studioul Bistriţeanul LIVE:

Camelia Tabără a fost invitată ieri seară, în studioul Bistriţeanul LIVE, pentru a discuta despre situaţia învăţământului din judeţ.

Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” ar trebui să fuzioneze cu Liceul de arte „Corneliu Baba”… Tocmai datorită spaţiilor generoase pe care le are. Am purtat discuţii cu fiecare dintre cei doi directori, dar este vorba despre un demers mai complicat. Este bine ca lucrurile să fie spuse din timp pentru ca lumea să se obişnuiască cu ideea…„, a admis Camelia Tabără, şeful IS Bistriţa-Năsăud.

Spaţiile care există la liceul de artă pot fi folosite exclusiv ca ateliere, iar la Şcoala Gimnazială Lucian Blaga” se pot desfăşura orele de cultură generală şi laboratoarele.

Este vorba despre elevii care învaţă în ciclul gimnazial la Şcoala de arte „Corneliu Baba”.

„Şcolile vocaţionale sunt şcoli scumpe. Pe noi trebuie să ne intereseze şi eficientizarea din perspectiva costurilor, în cazul acestor şcoli…”, a subliniat Camelia Tabără.

La nivel de şcoală gimnazială, „Corneliu Baba” nu are deocamdată spaţii tocmai generoase şi adecvate în clădirea de pe Independenţei. Nu sunt condiţii corespunzătoare. Acele spaţii se pretează foarte bine la ateliere. În completare – a mai explicat Camelia Tabără – câte o clasă pe nivel ar putea să fie destinată celor de la Arte.

Această fuziune ar fi posibilă după ce se încheie şantierul la „Lucian Blaga” şi după vizita specialiştilor de la ARACIP, care să-şi dea acordul asupra condiţiilor existente.

Cred că toată lumea ar avea de câştigat… Şi la Liceul de muzică există clase de pedagogic care vin cu o anumită infuzie de finanţare pe elev şi care i-a ajutat enorm. Şi Liceul Sportiv sunt clase de cultură generală tocmai ca să echilibreze clasele de profil vocaţional care sunt costisitoare…În acest moment, Liceul de arte care a devenit o pată de culoare în mediul educaţional trebuie ajutat să se susţină în finanţare”, consideră Camelia Tabără.

Dincolo de finanţarea salarizării, există finanţarea complementară pentru bunuri şi servicii – a mai explicat Camelia Tabără.

Inspectorul general a oferit drept exemplu Colegiul „Andrei Mureşanu”. Pentru că aici învaţă foarte mulţi elevi, are o finanţare corespunzătoare şi îşi permit să cumpere mobilier, să-şi doteze laboratoarele. Şolile care nu au număr mare de copii, stau veşnic cu mâna întinsă pentru a primi finanţare. Consiliile Locale, însă au şi alte priorităţi, iar de aici se iscă nemulţumiri şi diverse probleme…

Mai multe detalii foarte interesante despre sistemul de învăţământ din Bistriţa-Năsăud puteţi afla urmărind emisiunea, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F605904486604180%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.