13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

VIDEO Bărbatul care amenința că se omoară în fața Prefecturii, scos cu forța din mașină de mascați

Bărbatul de 74 de ani care a adunat forțele de ordine în fața Prefecturii mai bine de două ore a fost imobilizat de mascați. Aceștia l-au scos cu forța din autoturismul parcat în fața Instituției Prefectului.

După mai bine de două ore și jumătate de negocieri, bărbatul de 74 de ani care a amenințat că se omoară și aruncă în aer Palatul Administrativ, a fost imobilizat. Unul dintre mascații prezenți a reușit să spargă unul dintre geamurile mașinii. Când bărbatul s-a întors să vadă ce s-a întâmplat, mascatul aflat lâgă geamul lui a spart sticla și l-a tras pe bărbat afară, imobilizându-l.

Acesta a fost luat pe sus și dus într-o ambulanță SMURD, care așteapta în apropiere. A fost luată imediat și butelia cu gaz pe care bărbatul o avea în autoturism. Pompierii verifică și autoturismul în care se baricadase bărbatul, pentru a înlătura orice pericol. Omul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar ulterior, cel mai probabil, va ajunge la Poliție, pentru declarații.

La fața locului au intervenit polițiști, jandarmi, pompieri și un echipaj medical. Bărbatul a refuzat inclusiv apa care i s-a oferit. Nimeni nu s-a putut înțelege cu el, nici negociatorul, nici prefectul și nici măcar jurnaliștii cu care a stat de vorbă.

Polițiștii au procedat la pătrunderea în autoturism, imobilizarea persoanei și înlăturarea pericolului.

În cauză a fost întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și tentativă la distrugere, iar în funcție de probatoriul administrat vor fi luate măsurile legale” – transmit reprezentanții IPJ BN.

Protestele bărbatului au început în urmă cu ani buni. Potrivit prefectului Stelian Dolha, acesta a cerut în instanță să i se retrocedeze un teren. Pentru asta s-a și judecat cu Primăria Cetate, având pe rol în jur de 10 procese. Pe două le-a și câștigat, primind o suprafață de teren de 6 hectare. Bărbatul însă nu este de acord cu amplasamentul terenului respectiv.

„E o situație neplăcută ce datează de foarte multă vreme. E vorba despre o suprafață de 6 hectare de teren, în comuna Cetate. El practic a fost pus în posesia celor 6 hectare de teren, dar nu este de acord cu amplasamentul. El spune că terenul l-a avut în altă parte. Are două hotărâri judecătorești, în ambele se vorbește despre suprafața respectivă, dar nu și de amplasament.

Comisia locală de fond funciar l-a pus în posesie cu un teren pe care-l aveau. I-au dat pe două parcele terenul respectiv. Cu asta nu este de acord, cu amplasamentul.  Problema e veche, de ani de zile, timp în care s-au tot judecat. Cred că sunt vreo 10 procese pe rol cu Primăria Cetate. Două dintre ele au o soluție definitivă, ca suprafață, cele 6 hectare. La mine în audiență a fost numai de 6-7 ori. La un moment dat venea din două în două săptămâni”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Forma asta de protest o faci doar în cazuri extreme de genul în care ști că ț-ai fost furată fata și că urmează să fie arsă într-un butoi iar procurorii cu mandatul în mână așteaptă în fața porții psihopatului să se facă ora ca să nu cumva să-l deranjeze din somn sau ceva… În cazul acesta nu are decât să-și vândă hectarele dacă nu-i convine amplasamentul și să plătească pentru toate pagubele aduse orașului și fiecărui cetățean…

    • Daca tăceai filozof rămâneai…acest om a ramas fara proprietate peste noapte ca asa s-a gandit primarul din Bistrita Bargaului. De ce sa accepte alt amplasament decat cel mostenit?! Cum poate sustine prefectul ca nu are nici un act doveditor? Pe ce bază a primit altă suprafață daca nu avea acte? Pe povesti? Este vorba de o confiscare a pamantului exact ca in perioada regimului comunist. Rusine sa va fie lepre ordinare care stati in funcțiile de conducere si pozati in sfinți. Sunteti impotriva cetatenilor si instaurati din nou acest regim comunist !

      • Iar tu dacă citeai nu mai răspundeai la ce nu am afirmat… Sigur că nepunerea în posesie a proprietăților naționalizate de comuniști este o faptă condamnabilă fără doar și poate, dar este ceva ce se rezolvă în instanțe nu blocând orașul… De comuniști au suferit alții și mai grav, dar nu au considerat că trebuie să blocheze un oraș întreg… P.s. Nu cunosc foarte bine legea retrocedărilor dar îmi pot imagina că autoritatea locală sau o autoritate a statului competentă poate să retrocedeze și în altă parte sau în bani, după caz, acolo unde nu există acte care să dovedească exact locația unde se pretinde a fi moștenirea. Pentru că există și situația în care pe suprafața pretinsă între timp poate s-a construit sediul primărie de exemplu și ce facem se retrocedează terenul cu tot cu sediul primăriei?!? și ăsta e un exemplu simplist, în realitate există o infinitate de probleme și situații care înclină balanța într-o parte sau alta… Până la urmă să le mulțumim celor care au susținut (adică cam toți românii) la vremea aceea, aceste ilegalități, care, iată că, nu se mai pot repara nici după atâția ani și nici nu se vor putea repara în totalitate…

  2. Se pare ca “negociatorul” nu și-o îndeplinit cu brio atribuțiille, a fost nevoie de prefect…Pana la urma care e rolul dânsei la mascați?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: