24.8 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

VIDEO: Exemplu de solidaritate la Dumitra! Căsuța pentru cei doi frați se ridică văzând cu ochii!

”Împreună lucrăm toți. Când unul, când altul, ca lucrările să continue. Nimeni nu ia bani, ci mai degrabă aduce. Săptămâna trecută aveam doar promisiuni, acum începem zidăria…”

Așa e atmosfera în curtea unei căsuțe dărăpănate din Dumitra. În spatele acesteia se ridică, văzând cu ochii, o nouă căsuță. Va avea trei dormitoare și alte încăperi.

E căsuța ce se ridică pentru Cristina și Paul, cei doi copii părăsiți de mamă și a căror tată a murit răpus de COVID. Locuiesc acum cu mătușa lor, care la rându-i are doi copii cu handicap.

Bistrițeanul.ro v-a prezentat povestea lor aici:

Părăsiți de mamă, tatăl le-a murit răpus de COVID. Acum trăiesc într-o căsuță amărâtă, alături de mătușa și doi verișori cu handicap!

Încă de la început, comunitatea s-a mobilizat exemplar. Oamenii au pus mână de la mână, iar după apariția articolului și alții au promis și au dus materiale.

Săptămâna trecută aveam doar promisiuni. Și uite că acum începem să zidim. Lucrăm împreună, când nu poate unul, vine altul, astfel încât să ridicăm căsuța cât de repede. Trebuie lucrat rapid și din cauza vremii” ne-a spus ”dirigintele de șantier”.

Lucrările au început luni, iar azi se începe zidăria. Prieteni de-ai lui Paul și de-ai Cristinei, localnici, autorități, cu mic, cu mare, lucrează de cu zor. Nimeni nu stă, fiecare dă o mână de ajutor.

Alături de cei din comunitate, lucrează, cot la cot, și Paul și Cristina. Ajută cu orice e nevoie, iar Paul se comportă ca un bărbat în toată firea. Nu s-ar da înapoi de la nimic, așa că e dispus să învețe și să facă orice i se cere.

Paul și Cristina sunt uimiți de bunătatea oamenilor, de mașinile care opresc și le aduc materiale, de mobilizarea celor din jur.

Cea mai mare nevoie este cea a unei centrale pe lemne. Și a materialelor pentru baie.

Mână de lucru este. Promisiuni că vin meseriași să facă instalațiile necesare, finisările interioare, etc, avem. Doar să ajungem la fiecare etapă. Dar centrala e cea mai mare nevoie!” au spus muncitorii.

Cei care doriți să ajutați o puteți face donând un ban în contul din imaginea de mai jos sau luând legătura cu cei din cadrul asociației ”Dar din dar se face rai”.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...