10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

VIDEO FII REPORTER: Să numărăm împreună cu cerșetorii din Bistrița câți bani au făcut astăzi, în câteva ore

Cam cât de bine o duc cerșetorii care-și fac veacul prin Bistrița? Par să o ducă mai bine ca mulți români care lucrează cel puțin 8 ore pe zi. Cel puțin asta sugerează imaginile surprinse astăzi de un bistrițean. Patru cerșetori de etnie romă, cu țigara în colțul gurii, numără banii făcuți la cerșit.

Duminica, gara Bistrița-Nord. Un bărbat și trei femei de etnie romă, una dintre ele cu țigara în colțul gurii, stau liniștite pe o bancă și numără banii. Teancul cu bancnote este verificat de bărbat și de cea mai bătrână femeie din grup, apoi pasat la alta care numără din nou banii.

În imaginile surprinse de un bistrițean, care mai apoi le-a pus la dispoziția reporterilor Bistrițeanul.ro, se vede și o cârjă, cu care cel mai probabil romii sensibilizau bistrițenii și-i determinau să le dea bani.

„Eu lucrez la un magazin de haine, agent de securitate. 12 ore, zilnic, dar nu număr banii așa, precum acești bieți amărâți”, a precizat bistrițeanul care ne-a pus la dispoziție imaginile.

Vă reamintim faptul că una dintre promisiunile primarului Ioan Turc a fost aceea că va scăpa orașul de cerșetori. A trecut un an și jumătate de la această promisiune, iar cerșetorii continuă să mișune în centrul vechi al orașului, la doi pași de Poliția Locală.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Oare politia locala, politia națională nu știe?? Cerșetoria este din domeniul crimei organizate, nu vorbim de o persoana care apelează la mila publicului, vorbim de clanuri, de grupuri infracționale, de oameni care își împart teritoriile și care la final numără bani.
    La capitolul droguri politia e corigenta, la capitolul cerșetorie la fel dar aici a-și afauga și autoritățile locale ….ore din tot sistemul public, funcționează ceva ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!