15 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

VIDEO – ÎNCĂ puțin: În două zile, testele COVID 19, la noi acasă!

Medicii Spitalului Județean de Urgență Bistrița sunt în plin training pentru a folosi aparatura RT- PCR. Dacă totul merge așa cum trebuie, de poimâine testele se vor putea prelucra la noi acasă.

Probele prelevate suspecților de COVID-19 sunt trimise, în prezent, la Cluj. Din această cauză există decalaje de câteva zile până la confirmarea sau infirmarea infecției.

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița a sosit deja aparatul Real Time PCR și kiturile necesare pentru ca probele să fie testate aici.

Așa cum se anunța încă de săptămâna trecută, de azi începe instruirea echipei.

Noi suntem în grafic. Ieri am fost toată ziua la laborator, iar azi și mâine are loc instruirea. Dacă totul merge așa cum trebuie, și reușim să ne organizăm echipa, da, de poimâine am putea face testele aici. Vedem în funcție de cum decurge totul”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul spitalului Gabriel Lazany.

În ce o privește pe bistrițeanca Alina Rus, aceasta s-ar putea să fie „ținută” pentru când e gata aparatul RT- PCR de la Direcția Sanitar Veterinară.

Prefectura încearcă să pună în funcțiune aparatul ăla de la DSV. Probabil că acolo o vor folosi pe domnișoara. Noi ne facem o echipă de medici de la spital. Dacă reușim să ne facem echipa, s-ar putea să nu avem nevoie de cineva din afară. Vedem în funcție de cum merg lucrurile azi și mâine la instruire”, a concluzionat Gabriel Lazany.

UPDATE 13.50

Se fac ultimele pregătiri pentru a realiza teste COVID 19 la noi în județ! Aparatul RT- PCR împreună cu kit-urile de testare au ajuns deja, se vor realiza pâna la 150 de teste, în 8 ore, echipa de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița este în plin training, iar mâine vom efectua, oficial, primele teste. Am ținut foarte mult să ne descurcăm pe cont propriu, fără să mai așteptăm sprijin și am comandat acest aparat din timp. OMS a transmis încă de la începutul pandemiei să „testăm, testăm, testăm”, iar acum vom putea să facem acest lucru în județul nostru, fără să mai existe acel decalaj de câteva zile până la confirmarea/infirmarea rezultatelor infecției, din cauza faptului că testele erau trimise la Cluj. Deocamdată, avem o echipă de specialiști care lucrează cu acest aparat, însă dacă este nevoie vom suplimenta cu încă una. Mult succes, medicilor! Multă sănătate, tuturor!” a transmis Radu Moldovan pe pagina sa de Facebook.

[arve url=”https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/videos/vb.661024020617815/532594727397284/?type=2&theater” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Clinica Sanovil, Sercaver SRL, Aquabis, Eurocompozite și Rombis

Clinica Sanovil caută economist, infirmieră și recepționist. Leoni Bistrița are nevoie de operatori cablaje auto. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, ItalTextil Sărata, Eurocompozite SRL, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații.