20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

VIDEO – Lazany: Suntem acreditați pentru prelevarea de organe! Beneficiul, mai mult uman!

După aproape 11 ani de când a pierdut acreditarea, la Spitalul Județean Bistrița se pot preleva din nou organe. Managerul Lazany a explicat că această acreditare aduce un beneficiu mai mult uman, decât financiar, unității spitalicești.

În 2008, Spitalul Județean Bistrița pierdea acreditarea de prelevare organe. Încă de la începutul anului 2019, managerul Gabriel lazany a vorbit despre dorința de a face demersurile pentru reacreditare.

Când a fost Ministrul Sănătății o dată, aici la noi, a spus că se gândește să dea o lege prin care să oblige spitalele județene să se acrediteze pentru prelevarea de organe. Ei bine, eu nu am stat să aștept o lege care să mă oblige. Așa că în septembrie am depus documentația spre aprobare, iar în 25 octombrie am primit acreditarea. Ieri ne-a sosit decizia de acreditare”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, managerul Gabriel Lazany.

Acesta a explicat că activitatea de prelevare va fi coordonată de asistentul șef ATI Chiș Maria și dr Anca Moldovan.

„De fiecare dată când va fi un pacient eligibil, va veni la Spital o echipă a Agenției Naționale de Transplant, care să facă prelevarea”, a mai spus managerul.

Dacă situația o impune, Spitalul Județeaan va avea și o echipă suport care să vină în sprijinul echipei Agenției.

Echipa suport va fi alcătuită din șeful chirurgiei generale, dr. Suciu Gheorghe Marin, la ortopedie va fi Bumbu Bogdan, șeful secției de ortopedie și traumatologie, dr Mihaela Albu, medic specialist în chirurgie plastică și microchirugie reconstructivă, dr. Pop Ioan Florin- medic oftalmolog și domnul doctor Elisei Radu, medic specialist în chirurgie generală”, a declarat Gabriel Lazany.

Managerul Spitalului a explicat că beneficiile acreditării sunt mai mult umane decât financiare.

Mai multe puteți asculta în materialul video:

[arve url=”https://youtu.be/eHeM-sI_wTU” /]

În prezent, în Spitalul Județean nu există niciun pacient care să fie eligibil pentru donarea de organe.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: