32.4 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

VIDEO Noul city manager al Bistriței, numit… din pix, fără concurs pe post

Ioan Peteleu, noul city manager al Bistriței a fost numit de către primar, din pix, fără a susține vreun concurs pentru ocuparea funcției. Culmea, acest lucru este perfect legal, în ciuda faptului că fostul city manager George Avram a participat la un concurs…

Primarul Ioan Turc a profitat de conferința de presă susținută astăzi pentru a-l prezenta pe noul city manager al orașului, în persoana lui Ioan Peteleu, fost consilier local și fost viceprimar.

„Domnia sa este noul administrator public al municipiului Bistrița. Eu mă bucur că domnul Ioan Peteleu a venit în echipă. Este un om bine-cunoscut în municipiul Bistrița. Un om cu experiență administrativă și managerială cât se poate de serioasă. Domnul Ioan Peteleu este licențiat în marketing și are masterat în Administrație Publică este un specialist în IT recunoscut, a lucrat în acest domeniu aproximativ 20 de ani. A fost consilier local, a fost viceprimar al municipiului Bistrița, are toate acele calități care să facă din domnia sa un foarte bun administrator public”, a precizat Ioan Turc.

Se pare că Ioan Peteleu, despre care Bistrițeanul.ro a mai scris AICI, a intrat „în pâine” chiar la începutul acestei săptămâni. Întrebat dacă Ioan Peteleu ocupă funcția provizoriu și dacă va exista un concurs pe post, Ioan Turc a spus că acesta a fost numit de dânsul, fără vreun concurs.

„Nu voi organiza un concurs pentru ocuparea funcției de city manager. Bistrița are un city manager din data de 11 ianuarie. Conform codului administrativ, primarul este cel care numește o persoană în această poziție. Este și normal, pentru că city managerul este mâna dreapta a primarului”, a explicat acesta, în cadrul conferinței de presă.

Ca o ironie a sorții, codul administrativ la care face referire primarul Bistriței a fost modificat de social-democrați înainte să plece de la putere. Printre modificări s-a numărat și numirea „din pix” a city managerilor. Fostul administrator al municipiului, George Avram a fost nevoit să participe un concurs pentru a ocupa această funcție.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...