14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

VIDEO: Peste 30 de milioane de euro, investite în Rodna, în ultimii ani

8 șantiere sunt în plină desfășurare la Rodna, toate derulate pe fonduri europene. Alte 40 de milioane de euro se regăsesc în proiecte depuse care urmează să fie semnate și implementate – a precizat Valentin Grapini, la Bistrițeanul Live.

30 de antreprenori vor primi 25.000 de euro finanțare pentru dezvoltarera unei afaceri. S-au calificat pe diferite meserii peste 300 de cetățeni. Copiii din Rodna primesc o masă caldă. Am reușit să aducem tabere și excursii gratuite pentru copii. S-au oferit tot pentru copii vouchere în valoare de 400 de lei înainte de sărbători. Acum, datorită pandemiei, proiectul derulat prin POCU s-a prelungit cu încă 6 luni de zile…”, a explicat primarul Valentin Grapini, la Bistrițeanul Live. 

Primarul din Rodna a mai subliniat că nu a ratat niciun proiect pe fonduri europene sau guvernamentale, pentru locuitorii din Rodna, acolo unde au fost eligibili. Pe AFIR, pe dezvoltarea satului românesc, s-au depus proiecte pe toate cele 5 linii de finanțare.

Suntem în derulare cu aceste proiecte. Aici mă refer la captarea și aducțiunea de apă de la Valea Vinului la Rodna, dar și la extinderea de rețea de la Podul lui Hrișcă până la UAT Șanț.

Este în plină execuție centrul civic. Sunt în execuție și drumurile forestiere, ca și drumul de legătură Rodna – Măgura, care va fi finalizat în această toamnă.

Pe de altă parte, am depus și alte proiecte pe care lucrăm.

Suntem în execuție cu sala de evenimente unde s-au turnat demisolurile iar în două luni de zile construcția la roșu va fi gata.

Intrăm în reabilitare săptămâna viitoare cu strada Râpă, Măgurile și toate celelalte străzi supuse calamităților din vară”, a mai spus Valentin Grapini.

S-a finalizat Studiul de fezabilitate și Proiectul tehnic pentru cei 10 km de trotuare în Rodna. Lucrările vor începe în această toamnă pentru pentru două tronsoane, pe partea dreaptă pe strada Grăniceri și pe partea stângă pe strada Principală: 

Peste 30 de milioane de euro, investite în Rodna

Primarul din Rodna a a amintit că, de când este primar, în Rodna s-au investit peste 30 de milioane de euro – contracte semnate și aflate în derulare. Alte 40 de milioane de euro se regăsesc în contractele depuse – unele urmând a fi semnate în această toamnă.

Un contract de 15 milioane de euro urmează să fie semnat în această toamnă, am trecut de toate etapele de încadrare. Vom semna contractul de finanțare și urmează să intrăm în derulare. Am depus recent și proiectul pentru aducțiunea de gaz, care preszupune alte 8 milioane de euro…

Am depus proiecte și pe POIM. E vorba de Centrul de vizitare a Parcului Național Munții Rodnei, Este în licitație publică și proiectul referitor la baza sportivă, în valoare de 2 milioane de euro. În această toamnă se va finaliza și licitația, ca să înceapă și investiția pentru construcția bazei. Sunt lucruri concepute și construite în cei patru ani, a mai spus Valentin Grapini.

S-au atras fonduri la Rodna și pentru realizarea cadastrului sectorial. Două sectoare au fost deja finalizate, iar CF-urile au fost predate către oameni.

Alte două sectoare sunt în lucru. Administrația locală vrea să atragă finanțări pentru încă două sectoare, iar în viitor să pună la punct și cadastrul general. Am început și Nomenclatorul stradal. Sunt lucruri care, odată începute, trebuie duse la bun sfârșit. Sunt foarte necesare atât conducerii primăriei, cât și cetățenilor”, a mai spus Valentin Grapini.

Alte detalii referitoare la administrația locală din Rodna puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/vkKY2uPyLFQ” /]

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019)

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?