12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

VIDEO Prefectul Stelian Dolha: Suntem singurul oraș-municipiu unde carantina a durat doar două săptămâni

Într-o conferință de presă, prefectul Stelian Dolha a precizat că Bistrița este singurul oraș-municipiu, unde carantina s-a întins pe doar două săptămâni. Acest lucru, crede prefectul, se datorează faptului că bistrițenii au înțeles că trebuie să se protejeze.

Potrivit prefectului Stelian Dolha scăderea substanțială a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19 înregistrate în Bistrița a făcut posibilă ieșirea din carantină. Acest lucru se datorează locuitorilor municipiului și a celorlalți din județ, care au înțeles să respecte regulile. Carantinarea Bistriței ar fi dus inclusi la scăderea incidenței pe județ.

„A scăzut și incidența pe județul Bistrița-Năsăud. Pe data de 19 noiembrie 2020 eram în țară pe locul 13 ca incidență, foarte ridicat. Ieri, în momentul în care carantina s-a ridicat, am ajuns pe locul 25, la o incidență de 2,73,  în condițiile în care am început atunci cu 4,25 incidența. Cu alte cuvinte am ieșit pe județul Bistrița-Năsăud din scenariul roșu, asta pentru că locuitorii municipiului Bistrița au înțeles asta și oamenii din județul Bistrița-Năsăud s-au conformat. N-a fost simplu, două săptămâni să ai afaceri închise, n-a fost simplu pentru două săptămâni pentru mulți să vină să își facă cumpărăturile și alte lucruri pe care trebuiau să le facă în municipiul Bistrița. Asta a dus la o protecție și o protejare a noastră. Dacă nu luam măsurile de carantinare a municipiului Bistrița atunci, trebuia poate să le luăm astăzi și intram în sărbători cu municipiul Bistrița carantinat, ceea ce era mult mai grav”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

Acesta a mai ținut să precizeze că ridicarea carantinei nu are nicio legătură cu apropierea alegerilor și că Bistrița este singurul oraș-municipiu din țară care a avut parte de o carantină de doar două săptămâni.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...