22.3 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

VIDEO: Primarul Eugen Bușcoi, despre o „problemă foarte mare pentru comunitatea din Zagra”

Primarul Eugen Bușcoi a recunoscut că este vorba despre o „problemă foarte mare” pentru comunitatea din zonă: pentru a ajunge din Zagra în satul Perișor, oamenii au de făcut un ocol de peste 30 de kilometri. „Și copiii de clasele V-VIII de acolo ar putea fi aduși la școală mult mai simplu…

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Eugen Bușcoi a vorbit despre proiectele pe care speră să le deruleze în acest an, în Zagra.

Nu mă pot plânge foarte tare de buget. Este mai mic decât anul trecut, dar putem totuși face câteva lucruri la noi în comună, putem implementa unele proiecte. 

Nu este vorba despre o comună săracă, dar Zagra are nevoie de susținere de la nivel central. Ne-am susține financiar singuri, dar exact numai pe funcționare. Nu știu dacă am mai avea bani să facem și proiecte, să implementăm alte proiecte. Ca să poți face un proiect ai nevoie de studii de fezabilitate, proiectarea propriu-zisă – care toate costă. Este destul de greu fără bani. Rămâi cu viziunea, dacă tu nu ai un buget la dispoziție”, a mai precizat Eugen Bușcoiu.

Primarul din Zagra a mai explicat că din bugetul de anul acesta vor rămâne bani și pentru câteva studii de fezabilitate, dar și pentru intabularea unui drum care leagă Perișorul de Zagra.

Așteptăm și sesiunea de fonduri europene, să vedem ghidul și condițiile din el.  Ne pregătim. Ar fi minunat să existe finanțare și pentru drumuri agricole. Vrem să asfaltăm drumul agricol dintre Perișor și Zagra, pentru că acum nu este legătură directă între Perișor și Zagra”, a precizat primarul Eugen Bușcoi.

Deși aparțin de Zagra, localnicii din Perișor trebuie să facă un ocol de peste 30 de kilometri, prin Mireș, Piatra și Mocod.

Dacă s-ar asfalta acest drum agricol, drumul localnicilor până în Zagra s-ar reduce la 4-5 kilometri. „Am rezolva o problemă foarte mare pentru comunitatea de acolo. Și copiii de clasele V-VIII de acolo ar putea fi aduși la școală mult mai simplu”, a subliniat Eugen Bușcoi. 

Edilul a mai explicat că proiectul ar putea fi depus spre finanțare anul acesta. S-a început intabularea. „Dacă va exista finanțare pe drumuri agricole, am discutat și cu colegii din primărie, toată lumea este de acord ca primul lucru pe care să-l facem să fie acesta: să legăm satul Perișor de comuna Zagra…”, a mai spus Eugen Bușcoi.

Alte detalii despre proiectele care se derulează în Zagra puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Klxr77srmu4″ aspect_ratio=”878:494″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...