21.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

VIDEO: Primarul Viluț Mezdrea din Poiana Stampei, despre aspectele pozitive ale pandemiei de coronavirus

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Viluț Mezdrea din Poiana Stampei a vorbit, între altele, despre lucrările executate în comunitatea pe care o coordonează, dar și despre aspectele pozitive ale pandemiei de coronavirus. 

A fi primar înseamnă să fii în mijlocul problemelor și al oamenilor și sâmbătă, și duminică… Aceasta este, cred eu, cheia succesului. Trebuie, de asemenea, să fii în permanență în priză, să fii la curent cu tot ce înseamnă alocări de fonduri, diverse axe de finanțare, atrageri de fonduri pentru diverse proiecte… Când ai cu ce să ieși în față, când ai realizări și proiecte implementate – atunci e clar că ai oamenii lângă tine”, a explicat Viluț Mezdrea.

Primarul din Poiana Stampei s-a referit și la proiectul în valoare de 1,5 milioane de euro, finanțat integral de UE, prin fondul ADR Nord-Est care urmează să fie recepționat în curând. Proiectul se referă la modernizarea infrastructurii educaționale, construirea unui teren de fotbal cu pistă de alergare și tribună pentru spectatori.

Termenul de execuție era de 2 ani de zile, lucrările fiind eșalonate în așa fel încât să nu bulverseze orele de școală ale copiilor. În contextul pandemiei, însă, când toți elevii au făcut școală on-line – lucrările s-au accelerat iar constructorul a reușit să finalizeze totul într-un singur an de zile.

Lucrările sunt foarte frumoase, școala își așteaptă elevii cu drag și dor. Au acum tot cel el trebuie la școală. Acum există laboratoare de fizică și chimie foarte bine dotate, bibliotecă și sală de lectură, dar și o sală de servit o masă caldă”, a adăugat Viluț Mezdrea.

Acesta a mai adăugat că Primăria din Poiana Stampei a depus recent două proiecte cu finanțare din fonduri europene. Un proiect în valoare de 250.000 euro se referă la achiziția de tablete și infrastructură IT pentru desfășurarea în bune condiții a școlii online. Un al doilea proiect este focalizat pe dotarea sălilor de clasă și a laboratoarelor cu echipamente pentru tratarea și dezinfectarea aerului, dar și achiziționarea de măști și dezinfectanți. Timp de un an de zile, elevii și profesorii din Poiana Stampei vor avea oportunitatea să participe la cursuri de educație sanitară.

Mai multe detalii despre activitatea administrativă din poiana Stampei puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/dXKQeWrpy-8″ aspect_ratio=”722:406″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: