13.5 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

VIDEO: Primarul Viluț Mezdrea din Poiana Stampei, despre aspectele pozitive ale pandemiei de coronavirus

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Viluț Mezdrea din Poiana Stampei a vorbit, între altele, despre lucrările executate în comunitatea pe care o coordonează, dar și despre aspectele pozitive ale pandemiei de coronavirus. 

A fi primar înseamnă să fii în mijlocul problemelor și al oamenilor și sâmbătă, și duminică… Aceasta este, cred eu, cheia succesului. Trebuie, de asemenea, să fii în permanență în priză, să fii la curent cu tot ce înseamnă alocări de fonduri, diverse axe de finanțare, atrageri de fonduri pentru diverse proiecte… Când ai cu ce să ieși în față, când ai realizări și proiecte implementate – atunci e clar că ai oamenii lângă tine”, a explicat Viluț Mezdrea.

Primarul din Poiana Stampei s-a referit și la proiectul în valoare de 1,5 milioane de euro, finanțat integral de UE, prin fondul ADR Nord-Est care urmează să fie recepționat în curând. Proiectul se referă la modernizarea infrastructurii educaționale, construirea unui teren de fotbal cu pistă de alergare și tribună pentru spectatori.

Termenul de execuție era de 2 ani de zile, lucrările fiind eșalonate în așa fel încât să nu bulverseze orele de școală ale copiilor. În contextul pandemiei, însă, când toți elevii au făcut școală on-line – lucrările s-au accelerat iar constructorul a reușit să finalizeze totul într-un singur an de zile.

Lucrările sunt foarte frumoase, școala își așteaptă elevii cu drag și dor. Au acum tot cel el trebuie la școală. Acum există laboratoare de fizică și chimie foarte bine dotate, bibliotecă și sală de lectură, dar și o sală de servit o masă caldă”, a adăugat Viluț Mezdrea.

Acesta a mai adăugat că Primăria din Poiana Stampei a depus recent două proiecte cu finanțare din fonduri europene. Un proiect în valoare de 250.000 euro se referă la achiziția de tablete și infrastructură IT pentru desfășurarea în bune condiții a școlii online. Un al doilea proiect este focalizat pe dotarea sălilor de clasă și a laboratoarelor cu echipamente pentru tratarea și dezinfectarea aerului, dar și achiziționarea de măști și dezinfectanți. Timp de un an de zile, elevii și profesorii din Poiana Stampei vor avea oportunitatea să participe la cursuri de educație sanitară.

Mai multe detalii despre activitatea administrativă din poiana Stampei puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/dXKQeWrpy-8″ aspect_ratio=”722:406″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.