13.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

VIDEO: Romeo Florian, primarul din Lechința, despre introducerea gazului metan în Chiraleș

Invitat la emisiunea „Direct în Problemă”, Romeo Florian, primarul din Lechința, a vorbit și despre proiectele și investițiile realizate în localitatea pe care o administrează.

Drumurile județene sunt făcute. În Lechința există acum o singură stradă care momentan nu este asfaltată. Și asta pentru că acolo nu există canalizare, încă. Dar avem finanțare prin Masterplan. După care urmează apoi să intrăm și cu asfaltarea. Mai am de modernizat un drum vechi, betonat, al fostei fabrici de zahăr… Sper că anul viitor să reușim să-l asfaltăm și acolo, să găsim o sursă de finanțare. Dacă nu găsim, îl vom finanța din bugetul local… E vorba doar de un kilometru de drum”, a mai spus Romeo Florian.

Primarul din Lechința a vorbit și despre investițiile care se pot face în Bungard, Sângeorzul Nou sau Vermeș.

Romeo Florian a oferit detalii și despre introducerea canalizării în satele din Lechința. Mai ales în condițiile în care apa a devenit o problemă aici, iar seceta  provoacă reale probleme, în ultimii ani, fiind vorba despre o zonă de câmpie. În timpul verii, se întâmplă deseori ca pârâul Lechința să fie complet secat, a subliniat edilul din Lechința. 

Romeo Florian a comentat și pe marginea legii achizițiilor publice. Primarul din Lechința a recunoscut că în proiectul canalizării și stației de epurare de la Sângeorzul Nou licitația a durat mai bine de doi ani și jumătate. „Se contestă de multe ori constructorii din răfuieli personale, din orgoliu… Era să pierdem finanțarea… Acum, cu pandemia a scăzut și prețul la motorină și bitum, așa că acum constructorii par mai interesați să muncească”, a admis Romeo Florian.

O veste bună pentru locuitorii din Chiraleș

Romeo Florian a dat și o veste bună localnicilor din Chiraleș. Curând, se vor bucura și de gaz metan.

„În aproximativ 10 zile trebuie să primim decizia finală de la Mediu pentru introducerea gazului metan. În două săptămâni probabil vom avea șantier și în Chiraleș”, a mai spus Romeo Florian.

Sper ca până de Crăciun și localnicii din Chiraleș să aibă gaz. Știu că și-l doresc. Este singurul sat din Lechința care a rămas fără gaz. Este o necesitate, fără discuție. Și este o lucrare pe care o plătim din bugetul local al comunei. Valoarea proiectului se ridică la 1.900.000 lei”, a mai precizat primarul din Lechința.

Despre alte probleme administrative din Lechința puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/607827559877524/” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: