20.2 C
Bistrița
duminică, iunie 20, 2021

VIDEO: Scandal la Primărie pe modul în care s-a administrat banul public

Replici dure, ironii și jigniri, ieri, la Consiliul Local. Mărul discordiei dintre consilierul Peteleu și primarul Crețu a fost execuția bugetară. Liberalul a acuzat administrația că pierde vremea și nu face investiții. Edilul ”s-a scuzat”, explicând că ”legea bugetului poate lăsa orice localitate pe blat”.

Proiectul 6 de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de ieri privea ”aprobarea execuției bugetului local…pe trimestrul IV”.

Liberalul Ioan Peteleu a cerut explicații privind execuția bugetară pe 2019, estimativ, la finalul anului. După ce a aflat că va ajunge undeva la 40 %, Peteleu a acuzat administrația că nu face nimic.

V-aș întreba, domnule primar, în cazul acesta în care dumneavoastră estimați o execuție de 40% a banilor pe care i-ați avut la dispoziție în acest an, cu ce vă ocupați în Primăria Municipiului Bistrița? Cu ce se ocupă Executivul? Pentru că, la secțiunea funcționare, aveți o realizare de 98% a indicatorului. Este de neînțeles. Pentru ce sunt plătiți oamenii respectivi dacă ei au cheltuit doar 40% din bugetul de dezvoltare? Dumneavostră aveți experiența din mediul privat, ați lucrat pe proiecte, întrebarea este simplă: plătiți oameni care nu fac nimic? Așa rezultă din bugetul pe care îl prezentați” a fost întrebarea consilierului.

Edilul a ripostat.

Cu același aparat executiv am cheltuit în 2008 – 20 de milioane, iar acum am cheltuit 64 de milioane. Am cerut-o guvernului trecut, am ieșit și în presă și am arătat că se greșește clar că se iau banii de acolo de unde se produc, de la orașe și municipii și se duc în mediul rural pe alte căi. Am spus acest lucru public. Spun același lucru și acum și sper ca acest guvern să modifice. Nu știu dacă va modifica sau nu, dar sper. Cu certitudine, Legea bugetului poate să lase orice localitate pe blat sau zero”, s-a apărat Ovidiu Crețu.

Întreaga dispută o puteți urmări în materialul video de mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=8lMDyx8Qujs&feature=youtu.be” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...