22.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 10, 2023

VIDEO: Turc a bătut palma cu CNAIR pentru varianta ocolitoare a Bistriței, parte din Autostrada Nordului

Bistrița ar putea avea o variantă ocolitoare mai repede decât se aștepta. Primarul Ioan Turc a explicat că a bătut palma cu CNAIR să urgenteze demersurile de construire a variantei ocolitoare a Bistriței. Parte din tronsonul II al Autostrăzii Nordului, lucrările de construire vor fi asigurate e municipalitate și finanțate e CNAIR.

În cadrul unei conferințe de presă la sediul Primăriei Bistrița, Ioan Turc a explicat că Bistrița va avea, în curând, o variantă ocolitoare.

Aceasta va fi realizată de Primăria Bistrița, cu finanțarea de la CNAIR.

Am primit deja de la CNAIR proiectul de acord pentru realizarea unui parteneriat pentru varianta ocolitoare a municipiului Bistrița. Mai exact, varianta ocolitoare a municipiului Bistrița este parte componentă a Lotului 2 din Autostrada Nordului, Bistrița – Vatra Dornei, pentru care ieri s-a semnat contractul de elaborare a studiului de fezabilitate, inclusiv studiului geotehnic”, a explicat primarul Ioan Turc.

Așadar, prima etapă, cea a studiului de fezabilitate, va fi realizată de CNAIR, iar etapa a doua, cea a proiectului tehnic și a lucrărilor, de către municipalitate, cu susținere financiară de la CNAIR.

Termenul de realizare al studiului de fezabilitate pentru tronsonul Bistrița – Vatra Dornei este de 18 luni, însă pentru centura Bistriței – a asigurat primarul – studiul de fezabilitate va fi gata mai repede.

Primăria municipiului Bistrița, practic, va asigura, din momentul finalizării studiului de fezabilitate, construirea variantei ocolitoare a municipiului Bistrița”, a explicat Ioan Turc.

Ofertantul declarat câştigător pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent Lotului 2, Bistriţa – Vatra Dornei, este SC EXPLAN SRL din Cluj-Napoca, valoarea contractului fiind de 15.793.026,12 lei, fără TVA.

Primăria Bistrița va colabora cu CNAIR pentru ca lucrările să meargă într-un ritm accelerat”, a concluzionat primarul Bistriței, Ioan Turc.

Mai multe detalii, aici:

[arve url=”https://youtu.be/VGVR5C47T8s” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...