-0.2 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

VIDEO: Turc promite curățenie printre șefimea din Primăria Bistrița, însă abia după auditul unei firme specializate

Într-o conferință de presă, primarul Bistriței Ioan Turc a promis că va face curățenie în Primăria Bistrița, vizați fiind, în primul rând șefii. Asta se va întâmpla abia după ce va primi raportul auditului întocmit de o firmă specializată, ce tocmai a pus mâna pe 67.000 de lei pentru acest serviciu.

Primăria Bistrița a găsit o firmă care să evalueze, de la A la Z, activitatea din ultimii doi ani, din instituție. Această evaluare nu este deloc ieftină, firma câștigătoare a licitației punând mâna pe 67.000 de lei pentru servicii de audit.

„Au fost publice caietul de sarcini și solicitarea ofertei de preț pentru analiză-diagnostic a activității în perioada 2019-2020, cu privire la sectorul economic și operațional, resurse umane și juridic. Termenul de depunere a ofertelor a fost 12 ianuarie, avem un ofertant, din afara județului”, a declarat Ioan Turc.

Acesta a mai spus că are în vedere modificarea organigramei instituției, în sensul renunțării la o serie de șefi și șefuleți. Însă doar după ce va primi evaluarea firmei de audit.

„Tocmai s-a terminat perioada de depunere a ofertelor pentru audit, componenta de audit de personal este una foarte importantă în cadrul analizei care se va face. Este limpede că deciziile pe această temă nu pot merge decât în direcția unor restrângeri, comasări, diminuări de  număr de persoane cu funcții de conducere. O persoană cu funcție de conducere trebuie să fie un bun profesionist, un om serios, dedicat, asta ca principiu, doi nu cred că o structură cum este cea a municipiului bistrita trebuie ca să fie un poligon pentru exersarea anumitor calități de către unii sau alții. Sunt foarte multe poziții de funcții de conducere în municipiul Bistrița, iar acestea se vor diminua categoric, în urma măsurilor care se vor lua după audit”, a mai spus Turc.

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...