VIDEO: Unul din militarii răniți în Afganistan e bistrițean

0
1721

Doi militari români au fost răniți în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Unul dintre ei este bistrițean, și se afla în teatrul de operațiuni, alături de o echipă din Arad, din luna august.

Săptămâna trecută, un dispozitiv exploziv improvizat, arunca în aer un autovehicul militar, în Afganistan. Cei doi militari răniți sunt români.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Gabriel Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman. Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații” a anunțat MAPN.

Iosif Ioan Reman, este bistrițean. Acesta era plecat în Afganistan din luna august 2020, cu o echipă din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions” Arad. Misiunea era pe o durată de 6 luni de zile.

Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate” mai anunțau cei de la MAPN în ziua incidentului.

Totuși, cei doi militari români au fost transferați la un spital din Germania. Ionuț Reman a fost operat. Ministrul Ciuca declara ieri, cu ocazia ZIlei Armatei Române că ambii militari sunt bine și în afara oricărui pericol.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=iiXiAa4ek9I” /]

Sursă Video- Observator News