2.7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

VIDEO – Valentin Grapini, primarul din Rodna, despre scânteile din CL: „Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată, în nicio primărie din județ”

A fost un an administrativ foarte greu la Rodna: am avut parte și de calamități, au fost și alegerile locale și parlamentare, am avut parte de o mulțime de provocări – a recunoscut primarul Valentin Grapini.

Valentin Grapini a vorbit și despre ultima ședință de Consiliu Local, desfășurată cu puțin înainte de Crăciun. „Nu ar trebui să vin cu asemenea vești, mai ales că ne apropiem de sărbătorile de iarnă. Dar am avut o rectificare bugetară la care 7 consilieri au votat pentru și 7 au votat împotriva bugetului pe care l-am primit de la Guvernul României. Hotărârea nu s-a adoptat iar noi am pierdut din această cauză sume destul de importante. Este vorba despre 2 miliarde 670 de mii de lei vechi. Banii erau necesari pentru toate cele din localitate”, a explicat primarul Valentin Grapini.

Acesta a dat explicații consilierilor, însă cei 7 de la PNL, PMP, USR și UDMR au votat împotrivă. Cu acești bani ar fi trebuit plătite și facturile la Supercom – a adăugat primarul Valentin Grapini, subliniind că în caz contrar, cei de la Supercom au anunțat că nu vor veni să ridice gunoiul…

Primarul Valentin Grapini a recunoscut că nu ar putea urma exemplul primarului din Sângeorz-Băi, care a dus gunoaiele înapoi în curtea celor care le-au aruncat aiurea. „Moral a procedat corect, dar eu nu aș putea face la fel. Sunt altfel…”, a admis primarul din Rodna.

Vom ataca votul acesta, să vedem cum putem recupera sumele de bani. Am să mă adresez și unei case de avocatură pentru a putea găsi soluțiile optime ăentru această situație. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată, în nicio primărie din județ: să nu adopți tu o hotărâre, ca să pierzi banii, ca să se întoarcă banii înapoi…”, a precizat Valentin Grapini.

După declarațiile primarului Valentin Grapini, la Bistrițeanul Live, astăzi consilierii locali au revenit asupra votului și au adoptat – într-o ședință de îndată – hotărârea privind rectificarea bugetară.

Alte detalii despre activitatea administrativă de la Rodna puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/bkV3qsywBdg” aspect_ratio=”853:480″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...