6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

VIDEO – Valentin Grapini, primarul din Rodna, despre scânteile din CL: „Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată, în nicio primărie din județ”

A fost un an administrativ foarte greu la Rodna: am avut parte și de calamități, au fost și alegerile locale și parlamentare, am avut parte de o mulțime de provocări – a recunoscut primarul Valentin Grapini.

Valentin Grapini a vorbit și despre ultima ședință de Consiliu Local, desfășurată cu puțin înainte de Crăciun. „Nu ar trebui să vin cu asemenea vești, mai ales că ne apropiem de sărbătorile de iarnă. Dar am avut o rectificare bugetară la care 7 consilieri au votat pentru și 7 au votat împotriva bugetului pe care l-am primit de la Guvernul României. Hotărârea nu s-a adoptat iar noi am pierdut din această cauză sume destul de importante. Este vorba despre 2 miliarde 670 de mii de lei vechi. Banii erau necesari pentru toate cele din localitate”, a explicat primarul Valentin Grapini.

Acesta a dat explicații consilierilor, însă cei 7 de la PNL, PMP, USR și UDMR au votat împotrivă. Cu acești bani ar fi trebuit plătite și facturile la Supercom – a adăugat primarul Valentin Grapini, subliniind că în caz contrar, cei de la Supercom au anunțat că nu vor veni să ridice gunoiul…

Primarul Valentin Grapini a recunoscut că nu ar putea urma exemplul primarului din Sângeorz-Băi, care a dus gunoaiele înapoi în curtea celor care le-au aruncat aiurea. „Moral a procedat corect, dar eu nu aș putea face la fel. Sunt altfel…”, a admis primarul din Rodna.

Vom ataca votul acesta, să vedem cum putem recupera sumele de bani. Am să mă adresez și unei case de avocatură pentru a putea găsi soluțiile optime ăentru această situație. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată, în nicio primărie din județ: să nu adopți tu o hotărâre, ca să pierzi banii, ca să se întoarcă banii înapoi…”, a precizat Valentin Grapini.

După declarațiile primarului Valentin Grapini, la Bistrițeanul Live, astăzi consilierii locali au revenit asupra votului și au adoptat – într-o ședință de îndată – hotărârea privind rectificarea bugetară.

Alte detalii despre activitatea administrativă de la Rodna puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/bkV3qsywBdg” aspect_ratio=”853:480″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: