13.5 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

VIDEO – Vicele Hangan: Din luna mai, ridicăm mașinile abandonate și cele parcate aiurea

Un proiect de lege dă voie administrațiilor locale să ridice și chiar să vândă autoturismele abandonate pe domeniul public, după șase luni de când nu s-a mai interesat nimeni de ele. Conform viceprimarului Hangan, la Bistrița, mașinile abandonate ar putea fi ridicate începând cu finalul lunii mai. Și cele parcate aiurea, tot atunci!

Administrația actuală a orașului a explicat că dorește să aplice legea dată la nivel național prin care se permite ridicarea, și chiar vânzarea autoturismelor abandonate. Conform legii, dacă nimeni nu se interesează de mașină timp de șase luni de zile, administrația locală le poate ridica.

Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, care e situația mașinilor abandonate, la Bistrița, viceprimarul Sorin Hangan a explicat că se fac demersuri pentru aplicarea legii. Și că cel mai probabil la finalul lunii mai  va începe ridicarea mașinilor abandonate.

„Există o procedură pe care trebuie să o respectăm. Momentan, amenajăm în zona Zăvoaie o suprafață de teren unde să le depozităm. Există un termen până când noi devenim proprietari, ca să le putem duce la fier vechi. Așa că pregătim un hectar de teren în această zonă”, a explicat Hangan.

Totodată, o parte a acestui teren va fi destinat mașinilor celor care parchează aiurea.

Săptămâna viitoare, în CL, vom discuta și despre aspectul legat de mașinile parcate pe trotuare, pe spațiul verde, pe primele trepte de urcare în bloc – a unor concetățeni de-ai noștri – iar aceste mașini vor fi amplasate în partea din față a terenului de pe Zăvoaie”, a explicat viceprimarul.

Mai mult, cei cărora le sunt ridicate mașinile pentru că au parcat necorespunzător vor plăti, pe lângă amenda de la poliție, și taxa de ridicare auto și cea de depozitare.

Eu sper că undeva la jumătatea lunii mai, spre sfârșit, vom fi pregătiți să punem în aplicare”, a concluzionat Sorin Hangan.

[arve url=”https://youtu.be/32VY8x9GhFI” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!