18.8 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

VIDEO – Vicele Hangan: Din luna mai, ridicăm mașinile abandonate și cele parcate aiurea

Un proiect de lege dă voie administrațiilor locale să ridice și chiar să vândă autoturismele abandonate pe domeniul public, după șase luni de când nu s-a mai interesat nimeni de ele. Conform viceprimarului Hangan, la Bistrița, mașinile abandonate ar putea fi ridicate începând cu finalul lunii mai. Și cele parcate aiurea, tot atunci!

Administrația actuală a orașului a explicat că dorește să aplice legea dată la nivel național prin care se permite ridicarea, și chiar vânzarea autoturismelor abandonate. Conform legii, dacă nimeni nu se interesează de mașină timp de șase luni de zile, administrația locală le poate ridica.

Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, care e situația mașinilor abandonate, la Bistrița, viceprimarul Sorin Hangan a explicat că se fac demersuri pentru aplicarea legii. Și că cel mai probabil la finalul lunii mai  va începe ridicarea mașinilor abandonate.

„Există o procedură pe care trebuie să o respectăm. Momentan, amenajăm în zona Zăvoaie o suprafață de teren unde să le depozităm. Există un termen până când noi devenim proprietari, ca să le putem duce la fier vechi. Așa că pregătim un hectar de teren în această zonă”, a explicat Hangan.

Totodată, o parte a acestui teren va fi destinat mașinilor celor care parchează aiurea.

Săptămâna viitoare, în CL, vom discuta și despre aspectul legat de mașinile parcate pe trotuare, pe spațiul verde, pe primele trepte de urcare în bloc – a unor concetățeni de-ai noștri – iar aceste mașini vor fi amplasate în partea din față a terenului de pe Zăvoaie”, a explicat viceprimarul.

Mai mult, cei cărora le sunt ridicate mașinile pentru că au parcat necorespunzător vor plăti, pe lângă amenda de la poliție, și taxa de ridicare auto și cea de depozitare.

Eu sper că undeva la jumătatea lunii mai, spre sfârșit, vom fi pregătiți să punem în aplicare”, a concluzionat Sorin Hangan.

[arve url=”https://youtu.be/32VY8x9GhFI” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: