8.8 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

VIDEO – Vicele Hangan: Din luna mai, ridicăm mașinile abandonate și cele parcate aiurea

Un proiect de lege dă voie administrațiilor locale să ridice și chiar să vândă autoturismele abandonate pe domeniul public, după șase luni de când nu s-a mai interesat nimeni de ele. Conform viceprimarului Hangan, la Bistrița, mașinile abandonate ar putea fi ridicate începând cu finalul lunii mai. Și cele parcate aiurea, tot atunci!

Administrația actuală a orașului a explicat că dorește să aplice legea dată la nivel național prin care se permite ridicarea, și chiar vânzarea autoturismelor abandonate. Conform legii, dacă nimeni nu se interesează de mașină timp de șase luni de zile, administrația locală le poate ridica.

Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, care e situația mașinilor abandonate, la Bistrița, viceprimarul Sorin Hangan a explicat că se fac demersuri pentru aplicarea legii. Și că cel mai probabil la finalul lunii mai  va începe ridicarea mașinilor abandonate.

„Există o procedură pe care trebuie să o respectăm. Momentan, amenajăm în zona Zăvoaie o suprafață de teren unde să le depozităm. Există un termen până când noi devenim proprietari, ca să le putem duce la fier vechi. Așa că pregătim un hectar de teren în această zonă”, a explicat Hangan.

Totodată, o parte a acestui teren va fi destinat mașinilor celor care parchează aiurea.

Săptămâna viitoare, în CL, vom discuta și despre aspectul legat de mașinile parcate pe trotuare, pe spațiul verde, pe primele trepte de urcare în bloc – a unor concetățeni de-ai noștri – iar aceste mașini vor fi amplasate în partea din față a terenului de pe Zăvoaie”, a explicat viceprimarul.

Mai mult, cei cărora le sunt ridicate mașinile pentru că au parcat necorespunzător vor plăti, pe lângă amenda de la poliție, și taxa de ridicare auto și cea de depozitare.

Eu sper că undeva la jumătatea lunii mai, spre sfârșit, vom fi pregătiți să punem în aplicare”, a concluzionat Sorin Hangan.

[arve url=”https://youtu.be/32VY8x9GhFI” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...