5.9 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

VIDEO: Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei, despre tergiversări și bețe-n roate la Cadastru

Mai sunt încă multe de pus la punct în Poiana Stampei, dar nici Dumnezeu n-a făcut lumea într-o singură zi. Eu cred că timpul le va rândui pe toate și își vor găsi rezolvare toate doleanțele pe care cetățenii din Poiana Stampei le-au exprimat în campania pentru alegerile locale din toamnă”, a asigurat primarul Viluț Mezdrea din Poiana Stampei.

Prezent în studioul Bistrițeanul Live, primarul Viluț Mezdrea a recunoscut că ar putea fi obiective din strategia sa prezentată în mandatul trecut care nu și-au găsit rezolvare. „Dar asta nu neapărat din cauza nepriceperii mele sau a faptului că aș fi uitat. Anumite aspecte sunt peste puterile mele”, a admis Viluț Mezdrea.

Primarul s-a referit la problema cadastrului general în comuna Poiana Stampei.

Am făcut toate demersurile necesare, s-a semnat contractul de finanțare pe fonduri europene, dar licitația o face ANCPI la București – aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării.

Nici până astăzi nu au finalizat licitația. Au scos proiectul la licitație o dată, s-a înscris o firmă, dar vreme de 7-8 luni nu au mai evaluat ofertele. Au găsit ceva chițibuș, au anulat toate ofertele. Au refăcut licitația, și de 4 luni de zile încă nu au evaluat noile oferte”, a precizat dezamăgit primarul Viluț Mezdrea.

Acesta s-a arătat nedumerit de faptul că o documentație de 20-30 de pagini nu poate fi evaluată timp de o lună de zile.

„Am sunat, am fost și la directorul ANCPI, am sărit la el cu întrebări… Mă întreabă oamenii când se va face cadastrul general. Ce să le spun? Contractul cu Uniunea Europeană este semnat, banii sunt alocați… Ce facem noi, ca țară? Dăm banii înapoi la Uniunea Europeană pentru că nu reușim să-i atragem? Și apoi ne plângem pe la televiziuni că gradul de absorbție este foarte mic? Hai să privim mai pragmatic lucrurile și să dăm drumul investițiilor imperios necesare…”, a mai punctat primarul Viluț Mezdrea.

Acesta a subliniat că implementarea cadastrului general este o chestiune foarte importantă, atunci când vine vorba de proiecte, fie ele finanțate de UE sau bugetul de stat.

„Nu poți să construiești o casă, nu poți să obții o autorizație de construire dacă nu ești întăbulat… Nu înțeleg de ce nu se vrea demararea lucrărilor”, a mai spus Viluț Mezdrea.

Mai multe detalii despre activitatea administrativă din poiana Stampei puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/dXKQeWrpy-8″ aspect_ratio=”722:406″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: