2.1 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

În sfârșit! După ani de așteptări, turiștii vor avea drum ca-n palmă de la Rodna la Valea Vinului

Proiectul de modernizare a drumului  care leagă Rodna de Valea Vinului se apropie de final. Ieri, constructorul a început să toarne primul strat de asfalt, urmând ca în septembrie, modernizarea să ajungă la final. Este garanția că, după ani de așteptări, turiștii vor avea drum ca-n palmă de la Rodna la Valea Vinului.

Satul Valea Vinului  are toate șansele să devină una dintre cele mai căutate stațiuni turistice de la noi din județ. Pentru asta, însă, a fost nevoie de modernizarea rețelei de apă și canalizare, dar și a drumului. Primarul comunei Rodna, Valentin Grapini a făcut toate cele necesare pentru ca zona să poată fi explorată în viitorul apropiat de cât mai mulți turiști. A dobândit statutul de stațiune turistică de interes local pentru satul Valea Vinului. Apoi a câștigat finanțare de la guvernul PSD, iar acum este la un pas de a reda zonei valoarea turistică meritată.

”Proiectul de modernizare a întregii zone beneficiază de finanțare pe fonduri guvernamentale, cu cofinanțare de la bugetul local. Satul Valea Vinului va deveni una dintre cele mai frumoase stațiuni turistice de la noi. Era nevoie de apă, canalizare și de drum,  toată infrastructura de bază. Apa și canalizarea sunt introduse, iar momentan lucrăm la captare. Aceste investiții s-au derulat in paralel. Pe satul Valea Vinului s-a luat decizia să îndepărtăm placa de beton și să acoperim cu asfalt. Al doilea strat de asfalt va fi turnat în luna septembrie. Aș ruga cetățenii să ne sprijine și să limiteze, pe cât posibil, accesul cu mașini. De asemenea, este interzis accesul cu mașini de mare tonaj, astfel încât să asigurăm condițiile optime de lucru” a afirmat pentru Bistriteanul.ro primarul comunei Rodna, Valentin Grapini.

Reamintim că, în urmă cu câteva săptămâni, primarul Valentin Grapini, a declarat în conferință de presă că își dorește ca în trei ani, Valea Vinului să devină stațiune de interes național. Plănuiește să amenajeze un domeniu schiabil și să crească numărul de trasee montane destinate turiștilor.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...