0.5 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Elevii de la Moisil care nu locuiesc în Bistrița, nevoiți să-și caute chirie! Ce se întâmplă cu campusul dedicat lor:

În primăvara lui 2021 primarul Ioan Turc promitea că din toamnă, elevii și studenții vor putea fi cazați la Liceul Tehnologic Grigore Moisil, în condiții moderne. Promisiunele edilului sunt departe de a fi îndeplinite, din cauza dificultății cu care se desfășoară lucrările de reabilitare. În aceste condiții, unii dintre elevii de la Liceul Tehnologic Grigore Moisil care nu locuiesc în Bistrița vor fi nevoiți să își caute chirie, iar alții vor face naveta.

Primarul Ioan Turc promitea că, începând cu luna octombrie, la Liceul Tehnologic Grigore Moisil din Bistrița vor exista 100 de locuri pentru cazarea elevilor și a studenților. De asemenea, spunea edilul, elevii de liceu vor fi cazați la Grigore Moisil în condiții moderne.

Aceste promisiuni nu vor putea fi îndeplinite, dat fiind că, așa cum se întâmplă în majoritatea șantierelor, și la Colegiul Grigore Moisil, lucrările de reabilitare se desfășoară cu dificultate.

Liceul Tehnologic Grigore Moisil are capacitatea de a caza atât elevi, cât și studenți, însă lucrările de reabilitare nu vor fi gata în timp util. În aceste condiții, elevii de la Moisil vor fi nevoiți să facă naveta, iar studenții să își caute cazare în alte locuri.

Ce spun reprezentanții Primăriei Municipiului Bistrița despre întârzierile înregistrate

Potrivit viceprimarului Sorin Hangan, procedeele de reabilitare au scos la iveală alte neajunsuri ale construcției. O expertiză tehnică efectuată în timpul execuției lucrărilor arată că stâlpii de rezistență de la nivelul superior nu sunt așezați perpendicular pe cei de la parterul lucrării. Acum ar fi nevoie de intervenții inclusiv la nivelul structurii de rezistență. Noile lucrări ar putea întârzia finalizarea proiectului.

La Liceul Tehnologic Grigore Moisil, derularea proiectului este în faza de elaborare de soluții de consolidare ca urmare a expertizei tehnice efectuate în timpul execuției. Lucrările de consolidare urmează să fie preluate în revizia proiectului,” a precizat viceprimarul Sorin Hangan.

Reabilitarea și modernizarea celor trei corpuri de clădiri de la Moisil a început în 2020, valoarea contractului fiind de peste 30 de milioane de lei. Scopul lucrărilor este asigurarea unor spații moderne pentru desfășurarea activităților specifice învățământului preuniversitar. Termenul de finalizare este anul 2021.

Potrivit directorului liceului, profesor Sorina Daniela Cazac, anul acesta în jur de 50 de liceeni vor face naveta spre unitatea școlară din Bistrița. Întârzierea lucrărilor ar putea fi recompensată prin decontarea navetei elevilor de către Consiliul Local Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.