2.4 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

750.000 de lei, din partea Consiliului Județean BN, pentru bisericile din Bistrița-Năsăud

Unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România vor primi și în 2024 sprijin financiar de la Consiliul Județean BN. Este vorba despre 750.000 lei, din care 625.000 vor ajunge la Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

În ședința Consiliului Județean BN din 29 februarie, consilierii vor avea de aprobat distribuirea unor fonduri către bisericile din județ.

Unitățile de cult din Bistrița-Năsăud pot beneficia de sprijin financiar de la bugetul județului Bistrița-Năsăud. Sprijinul se acordă pe baza unor solicitări transmise de unitățile centrale de cult și a cererilor unităţilor locale de cult.

Sprijinul financiar este acordat pentru completarea fondurilor proprii ale unităţilor de cult. Este destinat întreţinerii şi funcţionării unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri mici. Banii pot fi folosiți și pentru construirea sau repararea unor biserici. Cu condiţia aprobării documentaţiilor tehnico-economice potrivit reglementărilor în vigoare.

Totodată, cu aceste fonduri se pot conserva şi întreţine bunurile de patrimoniu aparţinând cultelor religioase. Activităţile de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult, amenajarea / întreţinerea muzeelor cultural-religioase pot fi de asemenea acoperite din aceste fonduri.

Având în vedere solicitările transmise, șase unități de cult din județ vor beneficia de sprijin financiar.

Repartizarea sumelor s-a făcut ținând cont de numărul de credincioși ai unităţilor de cult de pe raza judeţului: 

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. deci din bani publici platiti bisericile ? Ce bine ca nu avem nevoie de drumuri sau parcuri, scoli, sprijin la casele de batrani sau orfelinate…. Biserica frate…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.