12.1 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Ministerul Sănătății: Nu trimiteți la școală copiii răciți!

Odată cu reluarea cursurilor, Ministerul Sănătății a făcut o serie de recomandări pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin gripă și alte viroze respiratorii. „Prevenirea și controlul infecțiilor respiratorii sunt posibile dacă se respectă o serie de măsuri de igienă personală sau a spațiilor unde se desfășoară cursurile” – subliniază Ministerul Sănătății.

Virozele respiratorii sunt frecvente în sezonul rece și pot afecta colectivitățile în care copiii și cadrele didactice desfășoară cursurile școlare/preșcolare.

Ministerul Sănătăţii recomandă, ca reguli de igienă, spălarea frecventă a mâinilor și/sau dezinfecția lor, aerisirea frecventă a sălilor de clasă, curățenia și dezinfecția suprafețelor și obiectelor din unitățile de învățământ înaintea începerii cursurilor sau evitarea schimburilor de obiecte personale.

Părinții sunt sfătuiți să nu trimită la școală copilul atunci când se confruntă cu simptome de viroză respiratorie sau dureri în gât. În cazul identificării unui elev cu semne de boală transmisibilă respiratorie, se recomandă izolarea lui la domiciliu și informarea părinților în vederea îndrumării către un medic și asigurarea tratamentului specific.

Ministerul Sănătății mai recomandă vaccinarea împotriva gripei sezoniere a elevilor eligibili și a personalului din unitățile de învățământ.

Detalii suplimentare puteți afla de AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.