22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

De ce are primar interimar Sîngeorzul de 2 ani? Guvernul, obligat acum să facă alegeri în orașul stațiune

Guvernul este obligat de instanță să organizeze alegeri parțiale în cel puțin 50 de localități din țară, inclusiv Sîngeorz-Băi. Deși legea obligă la organizarea de alegeri locale unde primarii și-au pierdut mandatele din diverse motive, Guvernul a invocat „vidul legislativ”.

Potrivit hotnews.ro, Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută obligarea Guvernului Ciucă să organizeze alegeri parțiale în cel puțin 50 de localități din țară, unde primarii și-au pierdut mandatul, din diverse motive. Procesul a fost deschis de Forța Dreptei, formațiunea politică a lui Ludovic Orban.

„Obligă pârâtul Guvernul României la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data organizării alegerilor parțiale locale și să declanșeze procedura de organizare a acestor alegeri pentru funcția de primar și pentru consiliul local în toate circumscripțiile electorale care sunt evidențiate în situația centralizată emisă de Autoritatea Electorală Permanentă, ca fiind circumscripții electorale în care mandatul de primar a devenit vacant, respectiv consiliul local a fost dizolvat”, este soluția dată de Curtea de Apel București.

Legea delimitează etapele destul de bine, însă Guvernul și Autoritatea Electorală Permanentă nu se grăbesc să le pună în practică. Potrivit legislației, alegerile parțiale se organizează în temern de maxim 90 de zile de la expirarea termenului prevăzut de ordinul prefectului de încetare a mandatului primarului.

La Sîngeorz-Băi, Cătălin Bota asigură interimatul de 2 ani

Una dintre localitățile care funcționează cu primar interimar este chiar orașul Sîngeorz-Băi, unde consilierul PNL și cumnatul fostului edil Traian Ogâgău, Cătălin Bota, s-a pricopsit cu atribuțiile de primar în urmă cu doi ani. De atunci nu au fost organizate alegeri pentru un nou primar, deși termenul stabilit de lege a fost cu mult depășit.

Traian Ogâgău nu s-a bucurat prea mult de scaunul de primar după alegerile din 2020, pierzând mandatul în urma unei condamnări definitive.

Înainte să ocupe funcția de primar, Cătălin Bota a fost angajat la două dintre firmele puse pe picioare de omul de afaceri Emil Iugan. Potrivit declarației sale de avere, în 2016, acesta era inginer exploatare la Silvania International, iar în 2020, chiar înainte să preia atribuțiile de primar, era angajat la Montana Iugan.

Culmea, acum Primăria Sîngeorz-Băi are probleme tocmai cu firmele puse pe picioare de fostul angajator al actualului primar, omul de afaceri Emil Iugan.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. La noi legile, in urma palavragelilor spumoase, de multe ori cu violenta verbala sau fizica a unor apendice-proctus partide din opozitie, care clantane si la alb si la negru, nu se aplica, raman o maculatura de arhiva. Suntem dusi cu presul tot timpul, pana intr-o zi. Se asteapta un Moise care sa dea cu toiagul, nu in Marea Rosie ci in Parlamentul „fanariot”. Pe telceni i-a linistit Prefectura deocamdata dar pot castiga in instanta. Burghezia bugetara trebuie invinsa oameni buni, altfel ramanem tot slugi la noi acasa.

  2. No Ciuciulică joc de gleznă că ai treabă! Începe campania electorală! Asaltul pentru Sângeorz! Dacă nici pe ăsta nu îl bați, lasă-te de ea meserie! E unica ta șansă! Istorică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!