22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Anca Andrițoiu, șefa DSP BN: Peste 100 de bistrițeni s-au vaccinat cu noua formă de vaccin anti-COVID

Cazurile de COVID 19 nu au dispărut, incidența în județ fiind de 0, 3 la mie. S-au înregistrat chiar și trei decese de la începutul anului. Conform șefei DSP BN, peste 100 de persoane s-au vaccinat cu noua formă de vaccin anti-COVID.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural șefa Direcției de Sănătate Publică BN a discutat și despre situația cazurilor COVID.

”Chiar dacă s-a înregistrat o scădere mare a incidenței, suntem în acest moment la o incidență de 0,3 la mie pe județ. Încă există cazuri de COVID-19! Sunt zile cu peste 10 cazuri, sunt zile cu zero cazuri. Totuși ele există în continuare” a declarat Anca Andrițoiu.

Conform acesteia, de la începutul anului au fost aproape 900 de cazuri noi și trei decese.

Numărul total al cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei și până acum este de 33.071, plus 1.700 de reinfectări. În acest an am avut doar 876 de cazuri și 43 de reinfectări.

Decesele înregistrate de la începutul pandemiei și până acum au fost 1.135, din care 3 înregistrate în acest an, toate la persoane vârstnice. În acest moment avem 15 cazuri de COVID-19 internate în spital și alte 26 izolate la domiciliu” a explicat șefa DSP BN.

Întrebată dacă există cazuri de Flurona (combinație între gripă și COVID-19), Anca Andrițoiu a explicat că există suspiciunea acestei boli în cazul fetiței de 7 luni.

Tragedie la Dumitra: O fetiță de 7 luni a murit din cauza gripei

În ceea ce privește vaccinările împotriva COVID 19, sefa DSP BN a explicat că sunt persoane care și-au făcut doza IV, unii chiar doza V.

Avem persoane care se vaccinează încă. CU noua formă avem 110 persoane vaccinate până în acest moment. Există acum Pfizer, acea formulă adaptată, pentru tulpinile de la Omicron. Vaccinarea completă e cu o doză de Johnson și câte două doze de Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca. Toți cei care au vaccinare completă pot să se vaccineze și cu noua formă. Deci poate să fie doza a treia, a patra sau a cincea. Avem persoane care s-au vaccinat și cu doza V” a explicat Anca Andrițoiu, șefa DSP BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.