9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Anca Andrițoiu, șefa DSP BN: Peste 100 de bistrițeni s-au vaccinat cu noua formă de vaccin anti-COVID

Cazurile de COVID 19 nu au dispărut, incidența în județ fiind de 0, 3 la mie. S-au înregistrat chiar și trei decese de la începutul anului. Conform șefei DSP BN, peste 100 de persoane s-au vaccinat cu noua formă de vaccin anti-COVID.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural șefa Direcției de Sănătate Publică BN a discutat și despre situația cazurilor COVID.

”Chiar dacă s-a înregistrat o scădere mare a incidenței, suntem în acest moment la o incidență de 0,3 la mie pe județ. Încă există cazuri de COVID-19! Sunt zile cu peste 10 cazuri, sunt zile cu zero cazuri. Totuși ele există în continuare” a declarat Anca Andrițoiu.

Conform acesteia, de la începutul anului au fost aproape 900 de cazuri noi și trei decese.

Numărul total al cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei și până acum este de 33.071, plus 1.700 de reinfectări. În acest an am avut doar 876 de cazuri și 43 de reinfectări.

Decesele înregistrate de la începutul pandemiei și până acum au fost 1.135, din care 3 înregistrate în acest an, toate la persoane vârstnice. În acest moment avem 15 cazuri de COVID-19 internate în spital și alte 26 izolate la domiciliu” a explicat șefa DSP BN.

Întrebată dacă există cazuri de Flurona (combinație între gripă și COVID-19), Anca Andrițoiu a explicat că există suspiciunea acestei boli în cazul fetiței de 7 luni.

Tragedie la Dumitra: O fetiță de 7 luni a murit din cauza gripei

În ceea ce privește vaccinările împotriva COVID 19, sefa DSP BN a explicat că sunt persoane care și-au făcut doza IV, unii chiar doza V.

Avem persoane care se vaccinează încă. CU noua formă avem 110 persoane vaccinate până în acest moment. Există acum Pfizer, acea formulă adaptată, pentru tulpinile de la Omicron. Vaccinarea completă e cu o doză de Johnson și câte două doze de Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca. Toți cei care au vaccinare completă pot să se vaccineze și cu noua formă. Deci poate să fie doza a treia, a patra sau a cincea. Avem persoane care s-au vaccinat și cu doza V” a explicat Anca Andrițoiu, șefa DSP BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.