-1.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Angajații de la SVSU cercetați pentru vaccinări fictive au „tras” după ei peste 10 persoane, anchetate pentru dare de mită

A trecut mai bine de un an de când doi asistenți medicali de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița au fost prinși în flagrant de anchetatorii Serviciul Județean Anticorupție, după ce s-a descoperit că cereau câte 500 de lei pentru vaccinări fictive anti-Covid-19. Se pare că cei doi au „tras” după ei alte peste 10 persoane, care sunt anchetate pentru dare de mită.

Acum un an, procurorii anti-corupție prindeau în flagrant un asistent medical din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița, în timp ce lua mită 500 de lei, pentru un vaccin fictiv anti-Covid19. Anchetatorii au ajuns la încă un asistent medical, care avea aceeași practică.

„În activitatea infracțională derulată, cadrele medicale au fost ajutate de intermediari, care se ocuoau de racolarea persoanelor interesate de obținerea de adeverințe de vaccinare fără a se imuniza efectiv, de colectarea sumelor de bani cu titlul de mită de la beneficiari, precum și de remiterea ulterioară a banilor către acestea”, spunea la acea dată DGA, într-un comunicat de presă.

La un an de la flagrant, cei doi asistenți încă n-au fost trimiși în judecată, asta pentru că au tras după ei alte peste 10 persoane, care sunt cercetate pentru dare de mită.

Surse judiciare au spus pentru Bistrițeanul.ro că e vorba despre bistrițeni stabiliți în străinătate, fapt ce face complicată și audierea lor și ca inculpați și ca martori. Situația a făcut ca lucrurile să se miște mai încet în ceea ce privește acest dosar.

Mai puteți citi despre acest subiect mai jos:

Asistent medical de la SVSU Bistrița, prins în timp ce lua mită pentru vaccinare la chiuvetă. Doi angajați ai SVSU au fost reținuți

Asistenții de la SVSU prinși că făceau vaccinări fictive, sub control judiciar. Colegii lor: „Felicităm anchetatorii că au demascat ilegalitățile”

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...