17.5 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

26 de avocați din Baroul Bistrița-Năsăud, la catedră: „Experiențe care nu pot fi descrise în cuvinte!”

26 de avocați din Baroul Bistrița-Năsăud au intrat cu emoție în 42 de școli din județ, fiind prezenți în 326 de clase, în fața a peste 7.220 de elevi! Primul modul al proiectului „Fii avocat în școala ta !” a ajuns la final. 

Nu este vorba de simple numere, au precizat avocații din Baroul Bistrița-Năsăud.

Este vorba despre bilanțul la finalizarea Modulului 1 din proiectul „Fii avocat în școala ta”.

Peste 7220 de elevi din județ s-au familiarizăm cu noțiunea de lege și aplicarea ei. Cu sistemul judiciar și rolul fiecărui profesionist al Dreptului.

Dacă la începutul proiectului, își anunțaseră prezența 20 de avocați ai Baroului BN, pe parcurs echipa s-a mărit:

Avocații Baroului Bistrița-Năsăud vor face voluntariat în școli: Drepturile civile și penale sau responsabilități, explicate elevilor

Cei 26 de avocați voluntari reprezintă un procent de 20 % dintre avocații definitivi din Baroul Bistrița-Năsăud. „Un procent însemnat, care face inutil orice alt comentariu despre modul în care avocații au înțeles să se implice în derularea unor activități care au ca țintă copiii și tinerii.

Am încercat (și am reușit) să răspundem solicitării tuturor unităților de învățământ din județ care s-au înscris în program.

Deși numărul lor și al claselor participante a fost unul foarte mare, raportat la numărul voluntarilor, precum și la înscrierile din celelalte județe.

Chiar dacă experiența din sala de judecată ne-a fost de folos, emoțiile au fost prezente pentru fiecare dintre cei 26 de voluntari care au stat „la catedră”.

Am întâlnit copii și tineri minunați, isteți, activi. Curiozitatea și interesul manifestat față de temele discutate, ne-a depășit cu mult așteptările. Iar dialogul inițiat în cadrul orelor a trecut prin diverse tonuri: de la seriozitate maximă la glume, așa cum ne stă bine, tuturor, într-o sală de clasă.

Faptul că sunetul clopoțelului nu i-a dezlipit pe mulți de lângă noi, ne-a creat noi emoții. Avem încredere că această atmosferă se va păstra în continuare. Feedback-ul elevilor și al profesorilor ne onorează. Pentru că ne dă sentimentul lucrului bine făcut și demonstrează faptul că această activitate era necesară și așteptată în școli.

Satisfacțiile pe care ni le oferă nouă, voluntarilor, aceste experiențe inedite, nu pot fi descrise în cuvinte!”, au transmis cei din Baroul Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: