14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Bărbații între 18 și 60 de ani vor face parte din rezerva de război conform unui proiect de lege

Un proiect de lege la care se lucrează în ultimele zile în Guvernul României presupune înscrierea bărbaților români incorporabili cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani într-o rezervă de război. Legea discutată de Guvern prevede și „situația de criză”, în cazul în care conflictul dintre Rusia și Ucraina se agravează.

În lege se regăsește explicația acestei situaţii de criză. Guvernul va intra în situație de criză când societatea se va confrunta cu dificultăţi generate de incidente pe teritoriul naţional sau internaţional. De asemenea, sunt în vedere şi ameninţările riscurile sau vulnerabilităţile care perturbă condiţiile de viaţă ale cetăţenilor, stabilitatea politică şi economică.

Cei care nu au stagiul militar făcut sau nu au instructaj și au vârste cuprinse între 18 și 60 de ani pot solicita Ministerului Apărării Naţionale participarea la programul de pregătire militară de bază. Durata unui astfel de program s-ar putea desfăşura pe parcursul a patru luni, iar cei care intră în practică vor fi voluntari. Acest lucru se va aplica numai bărbaților incorporabili.

„Guvernul nu intră, deci, în starea de criză pentru că aceasta nu există în nomenclatorul constituțional. Criza există, iar noi va trebui, după ce starea de alertă va dispărea, va trebui să facem niște adaptări legislative pentru a putea să mergem mai departe cu unele lucruri care țin și de dezvoltările care vin dinspre Ucraina, managamentul refugiaților și alte lucruri, dar și legate de COVID în continuare. Pentru a putea detașa medicii într-o parte sau alta pentru a folosi spitalele militare.

Este nevoie de câteva noi reglementări printr-un proiect de lege care va fi dezbătut în Parlament. Construim o bază administrativă pentru această situație.
Pentru situația de criză din acest moment”, a explicat Vasile Dîncu.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. Oare cei care fac asemenea proiecte de lege și le aproba, oare merg și ei pe front??? Sau ei doar fac aceste legi?!? Sau vorba unui faimos romancier rus „Oamenii se împart în materie prima și oameni deosebiți, adică în oameni pentru care, din cauza înaltei lor poziții sociale, nu exista legi, dimpotrivă, care ei fac legile pentru ceilalți oameni, pentru materie prima, pentru gunoi.”

 2. Abia astept…sa ma cheme… la negocieri:
  1 asigurare de viata pe 1 milion de euro
  2 pensie speciala atat pentru mine cat si pentru urmasi
  3 locuinta de servici
  4 salariu de bugetar
  5 masina de servici
  6 echipament de protectie
  7 sa mi de arme cu verificarea la zi nu cum le au dat la aia avionul si elicopterul de la casare
  8 pistol cu cartuse de razboi cu drept de folosire imediata la semnarea contractului
  9 nationalizarea averilor politicienilor si a tuturor bugetarilor care au avut venituri doar din bugetul tarii (am scris , nationalizarea averilor nu garsoniera sau apartamentul in care vor sta dupa ce se intorc de la razboi)
  10 politicienii in linia intai, bugetarii in linia a doua si privatii in spate asa cum a fost si in civilie….

 3. Nu ridic nici macar un deget pentru Romania, s-a luptat Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Cuza, Vlad Tepes si multi altii pentru o tara din care „regele mihai” a fugit si abandonat-o , politicienii au vandut-o si nu ai nici un viitor. Toti si-au luat cate o parte din ce a fost candva Romania mare. Sa ma duc sa mor ca sa apar politicienii care si asa in caz de razboi vor fugii din tara, nici gand de asa ceva. Sa vina sa ma caute in strainatate unde locuiesc si lucrez ca imi era „prea bine” in tara si aveam „prea multe” asa ca am plecat sa vad cu traiesc saracii in alte tari.

 4. Tocmai am facut un credit de 2000 euro sa dau la vamesi din care sa-si cumpere un beemveu si o sticla de vin sa sarbatoresca
  Din impozite si accize platite de vames sa ajunga sub forma de salarii la fisc, aquabis, la renel, la gaz, la primarie, politicieni, politisti, jandarmi, alti bugetari …ADICA HOTII CARE AU MOTIV SA RAMANA IN TARA SA O APERE DE … alti hotzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?