4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Biserica Evanghelică s-a închis până la recepția lucrărilor

Bistrițenii și oameni din diferite zone ale țării și Europei au vizitat în acest weekend Biserica Evanghelică. Astăzi, lacătul a fost pus din nou pe uși… până la recepția lucrărilor.

În luna octombrie 2018, Biserica Evanghelică se închidea pentru lucrări. Deși ar fi trebuit finalizată până în toamna anului 2021, firma MIS Grup a cerut prelungirea perioadei de finalizare a lucrărilor.

Inițial s-a cerut derogarea termenlor din cauza descoperirilor arheologice în urma săpăturilor și a perioadei pandemice. S-a dat termen de finalizare sfârșitul anului 2022.

Biserica Evanghelică rămâne închisă până în 2022. CE au cerut cei ce se ocupă de reabilitare:

La slujba ecumenică din luna iunie 2022, preotul paroh al Bisericii Evanghelice CA, Johann Dieter Krauss, anunța că Biserica Evanghelică va fi resfințită de ziua Hramului – 6 decembrie 2022.

Totuși, lucrările nu s-au finalizat. Astfel, s-a cerut prelungirea perioadei contractuale și, implicit, reprogramarea slujbei de resfințire a Bisericii Evanghelice.

Ziua „mult așteptată” a fost programată pentru data de 13 mai 2023, adică în acest weekend.

Biserica Evanghelică și-a deschis porțile, iar sute de vizitatori au putut să o admire.

FOTO/VIDEO: Ceremonie emoționantă, în această dimineață, la Biserica Evanghelică din Bistrița

Totuși, cei care nu au reușit să ajungă în aceste două zile în zona centrală, trebuie să își pună pofta-n cui. Biserica Evanghelică nu mai poate fi vizitată. Monumentul a fost din nou închis publicului larg.

Nu există, deocamdată, un termen stabilit pentru redeschiderea monumentului istoric.

Vreți să urcați cu liftul în turnul Bisericii Evanghelice? Să o vizitați? DOAR în acest weekend! Apoi se pune iarăși ”lacătul pe ușă”

Care este motivul?!? NU a fost făcută recepția lucrărilor. Astfel, mai este nevoie de „mici retușuri”, de programarea recepției lucrărilor, stabilirea unui program de vizită și implicit a taxei aferente. Abia apoi monumentul se va putea vizita.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Ce superb arata cu covorul de iarba de jur imprejur desi dupa bunul obicei romanesc fix in Ajun de CRACIUN se ingrasa porcul si asta se vede ca dupa statuia poetului ANDREI MURESANU onor administratia a lasat perimetrul jumate iarba jumate pcetrii.
  Acuma sa vedem cat traieste iarba ca parca vad ca pe la toamna se declara uscata si in locul ei sa apara MINERALIZAREA mult dorita de primarie.
  Pericolul nu a trecut de schilodire a Pietei Centrale, ba din contra cica exista un studiu ascuns de ochii bistritenilor prin care se face un studiu ce impact va avea chelirea de copaci a Pietonalului, str. Dornei si desigur Piata Centrala.
  Doar redactia BISTRITEANUL poate sapa mai adanc si sa cerceteze ce fel de studiu marsav umbla prin birourile Primariei.
  Un singur pensionar de 67 de ani nu poate afla mai multe. In rest nu doare capul pe nimeni si asteptam doar comentarii si injuraturi dupa ce ne trezim cu toate de-a valma si ramanem cu ochii-n soare.
  De-abia s-au terminat sarbatorile, au plecat sasii si hop Primaria a executat un CASTAN pe pietonal in fata UBB care nu prezenta simtome de boala grava.

 2. Sper sa se vada si aspectele negative ale restaurarii ,un mic exemplu: treptele care duc la balconul bisericii sunt reconditionate cu materiale slabe calitativ,manopera la fel,sunt deja degradate dupa primele zile de trafic in biserica….aviz celor care fac receptia lucrarii executate pe multi bani !!!!DE asemenea ,dupa ce am privit timp de 2 zile ,,FRESCA,,din spatele altarului nu mi-am putut da seama ce anume reprezinta:daca este finalizata lucrarea sau nu ,pune ceva in evidenta,sau nu, urmeaza sa se mai efectueze lucrari?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.