1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Bistrița-Năsăud are peste 50 de profesori fără pregătirea necesară pentru a fi la catedră

Potrivit unor statistici oferite de Ministerul Educației portalului Edupedu, Bistrița-Năsăud are peste 50 de profesori fără niciun fel de pregătire. În total, la nivel de țară, numărul cadrelor didactice fără pregătire trece de 4.800.

Portalul Edupedu prezintă situația profesorilor din țară în anul 2019-2020, pornind de la date statistice puse la dispoziție de Ministerul Educației. Cele mai multe cadre didactice din țară au gradul I (113.694).

Printre cei care ne învață copiii se numără și aproape 20.000 de debutanți și 4.811 profesori fără pregătirea necesară. În Bistrița-Năsăud sunt 58 de cadre didactice fără pregătire. 1.981 au gradul I, 552 au gradul II, 603 au definitivatul, iar 253 sunt debutanți.

Printre județele cu cei mai mulți profesori fără pregătire se numără București – 244, Timișoara – 242,  Constanța – 216 sau Prahova – 192. La polul opus, județele cu cei mai puțini profesori fără pregătire sunt Gorj – 14, Vrancea și Argeș – 26, Teleorman – 33 sau Olt – 36.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

    • In primul rand ca nu s-au terminat repertizarile ,pana la aceasta ora nu cred ca a fost repartizat vreun profesor fara pregatirea necesara !!! Vom vedea dupa ce se vor termina repartizarile ,daca mai raman posturi libere .De obicei, acolo au prioritate pensionarii .Dar de cei ce au luat note mari ,peste 7 si care au ramas fara post nu ne spuneti nimic ?Fiindca eu asta observ si anume ca sunt inca foarte multi cu note mai peste 7 sau macar peste 5 care nu au gasit post . Ceea ce tragic . De exemplu o educatoare cu nota peste 8 nu are post !O profesoara de romana cu nota peste 8 are doar jumatate de catedra !Multi ,mai ales la geografie, istorie, limbi straine au luat cate 2-3 ore in 4 -5 scoli poate chiar in mai multe . Speram ca nu va fi nevoie sa se angajeze necalificati fiindca posturi sunt putine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.