11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

BISTRIȚA: Sâmbătă facem noapte albă! La Muzeul Județean

Muzeul Județean din Bistrița participă și în acest an la Noaptea Muzeelor – sâmbătă, 12 iunie. Evenimentul a devenit o tradiție, în ultimii ani, iar muzeografii instituției au pregătit o mulțime de surprize pentru copii, dar și pentru adulți.

Muzeul Județean din Bistrița își deschide porțile pentru cea de-a XVII-a ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor.

Devenită tradițională, manifestarea se organizează anual sub patronajul Consiliului Europei, UNESCO, Consiliului Internaţional al Muzeelor și al Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Noapte Muzeelor reunește o serie de parteneri care propun publicului o ofertă diversă în speranța de a petrece împreună o seară dedicată frumosului și culturii.

Pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 12 iunie, bistrițenii vor avea parte de o mulțime de surprize la Muzeul Județean.

Programul debutează cu un eveniment matinal, dedicat copiilor. Este vorba despre spectacolul de teatru pentru copii Întoarcerea lui Apolodor, care va putea fi urmărit în curtea muzeului din Bistrița, de la ora 11.00. 

În intervalul 12.30-14.00, Dora Baba – o mai veche colaboratoare a muzeului – îi așteaptă pe cei mici la Atelierul de Pictură.

Spre seară, publicul bistrițean va putea participa la următoarele activități:

  • Târgul de bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud organizat cu sprijinul renumitei asociații coordonată de partenerul și colaboratorul nostru fidel, Elena Bărbos
  • Ora 18: Lansare ghid multimedia Explore Bistrița-Năsăud. E vorba de un proiect realizat în parteneriat cu Qulto Muzee. Acesta presupune o altfel de vizită a secțiilor muzeului, cu ajutorul unei mese interactive și a tabletelor electronice 
  • Orele 18-24: expoziția ArtForNow realizată în colaborare cu Palatul Copiilor Bistrița.  Expun membrii Clubului de Pictură/Desen, coordonați de prof. dr. Diana Morar
  • Orele 18-24: Expoziția de primăvară Brickenburg, ediția a 8-a. Lumea LEGO își așteaptă vizitatorii cu spectaculosul univers inspirat din trilogia „Star War”. Totul a fost pus la punct de inimoasa echipă coordonată de Tony Tocaci
  • Ora 22.00 vernisajul expoziției Steaguri Medievale Imaginare – Ediția a II-a- secția de Artă Contemporană;
  • orele 18-24 – vizită gratuită a expozițiilor de bază din Muzeul Județean Bistrița: istorie-arheologie, etnografie, artă contemporană și științe ale naturii. 

Alături de muzeul bistrițean, în cadrul acestei ediții a Nopții Muzeelor, în intervalul orar 18-24, vor putea fi vizitate expozițiile de la:

  • Casa Argintarului Bistrița,
  • Muzeul Grăniceresc Năsăudean
  • Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi.

Din motive obiective, restul secțiilor muzeale vor fi închise.

Rugăm publicul vizitator să respecte regulile impuse de actualul context. Îi rugăm să poarte masca în interiorul instituției, inclusiv în curtea interioară. Termoscanarea este obligatorie! Accesul în clădire este permis până la ora 23.45”, au mai transmis reprezentanții instituției.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...