22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Bistrițenii nu dau mulți bani la pensiile private. Contribuțiile de la noi, printre cele mai mici din țară

Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai mici contribuții din țară la pensiile private. Dacă în București se cotizează lunar cu 274 de lei în medie la pensiile private, în Bistrița-Năsăud contribuțiile lunare sunt de doar 166 de lei/participant.

Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, cel mai mare cont de pensie privată la care un român contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar are o valoare de 1,4 milioane de lei. La polul opus cel mai mic cont are o valoare de doar un leu.

Contribuția lunară medie variază puternic în funcție de județe. Cele mai mari valori sunt înregistrate în București, Cluj, Iași sau Timiș. Aici contribuția lunară trece de 200 și chiar 250 de lei.

La polul opus, cele mai mici contribuții lunare medii se înregistrează în Bistrița-Năsăud, Vrancea sau Harghita. Aici, contribuțiile lunare nu trec de 166 de lei/participant.

7,68 de milioane de români cotizează lunar la sistemul de pensii administrate privat. Numărul este în creștere.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Nimeni nu explica public la scoala si la TV… ca lumea nu contribuie cu bani ptr pensia lui… ci pentru a se putea plati pensia celor care nu mai muncesc si sunt deja la pensie. Pensia celor care astazi muncesc, trebuie asigurata de plozii acestora, care trebuie tinutzi acasa, aici in tzara, unde sa munceasca si sa le asigure pensia celor care urmeaza. Daca toti plozii sunt scolarizati si calificati pe banii nostri publici, dupa care sunt ” asmutzatzi ” sa fuga in aceasta (M.are )UE… sa munceasca ptr straini unde sa contribuie si sa le asigure pensia alora… ATUNCI NU VA MAI ASTEPTATI VOI, AICI IN TZARA SA MAI AIBA STATUL BANI PTR PENSIILE VOASTRE .
    Singura cale este sa va faceti pensie privata, unde sa contribuiti si sa va asigurati pensia viitoare, direct de la cei la care contribuiti adica acele ” Pilon 2 si pilon 3 si poate si 4 „…
    Absolut toti care astazi sunt pensionari, stiu ca ei au contribuit ptr pensia lor si intreaba ” unde sunt banii lor ” ? Explicati-le mai politrucii lu peste prajit, ca banii lor , au fost „papatzi” de mosis-o, buna-sa , tata-so si muma-sa ” cat erau pensionari si ca pensiilor lor, vor fi asigurate de plozii pe care si i-au ” alungat ” in strainatate , in particular, statul ne mai avand nici o obligatie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...