Bogdan Ivan Gruia, despre refuzul Austriei de a accepta România în spațiul Schengen

3
848

„Pare tot mai evident că Austria vrea să dezbine UE. România nu mai cerșește atenție. Am dovedit că suntem responsabili”, a comentat deputatul Bogdan Ivan Gruia.

Deputatul Bogdan Ivan Gruia a comentat pe pagina sa de facebook refuzul Austriei de a accepta intrarea României în spațiul Schengen.

Austria ne oferă minciuni îmbrăcate în vorbe goale. „Nici peste trei luni, nici peste șase luni”, au spus oficialii austrieci. Este echivalentul lui niciodată.

În anii ’90 au dispărut niste lebede din Viena. Vinovați au fost găsiți românii. Acum dispar din România pădurile, petrolul, activele bancare. Cine o fi vinovat? Nicidecum Austria.

Știe Austria câte lebede s-au plătit din pădurile noastre? Să vă dăm și gazele din Marea Neagră? Să va dăm gratis țara sau viitorul copiilor?”, a întrebat retoric deputatul.

Acesta a transmis „un mesaj simplu: Crescute Redevențele exponențial pe petrol. De la sute de milioane profit la o companie furnizoare de combustibili pe an, (de 5 ori mai mare profitul anul ăsta decât anul trecut), să ajungă și ceva statului român.

Analiză pe activele și pasivele băncilor cu capital austriac care sunt numai pe pierderi în ultimii ani. Săracii de ei, cât voluntariat fac pentru români.

Există o vorbă în România: „Trece lebedele-n zare, când te uiți ele dispare”.

Așa a dispărut și bunul tău simț, stimată Austria!”, a concluzionat Bogdan Ivan Gruia.

3 COMENTARII

  1. Exista un mijloc de presiune asupra U.E.,refuzul alaturi de Ungaria de a aproba pachetul (unul dintre) de sustinere financiara a Ucrainei in valoare de 18 miliarde euro. Orban se opune deja.
    Sau trebuia sa vorbeasca din timp,asta de zice ca este presedintele romanilor,cu nasul lui ,Schweighoffer(unul dintre principalii finantatori ai partidului OVP,da ,cel al fostului ministru de interne actualul cancelar Austriac,Karl Nehammer!)…sau poate ca a vorbit si de aceea au folosit dreptul de Veto.
    Un lucru este clar,avem cel mai slab presedinte din istoria Romaniei,avem o clasa politica care nu reprezinta interesele poporului!
    Daca vor cu adevarat sa duca Romania in spatiul Schengen au la indemana mijloacele,trebuie doar un pic de sange in instalatie. Sa treaca de la milogeala la impunere,adica,vrea sa intre Suedia in NATO?,daca intra Romania in Schengen atunci suntem de acord. Vreti sa nu folosim dreptul nostru de veto intr-o anumita decizie U:E. vrem ceva la schimb…cam asa cum fac Ungurii si Polonezii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.