15.7 C
Bistrița
joi, iunie 13, 2024

Brigada 81 Mecanizată Bistrița, dotată NATO! Dâncu: E importantă pentru apărarea Transilvaniei și Moldovei

Ministrul Apărării a anunțat la Bistrița că Brigada 81 Mecanizată va fi modernizată și dotată NATO. ”E importantă pentru apărarea Transilvaniei și chiar a Moldovei” a declarat Dâncu.

Vasile Dâncu, ministrul Apărării, a fost prezent vineri la Bistrița. Acesta a explicat că se vor face lucrări de modernizare a Brigăzii 81 mecanizată General Grigore Bălan Bistrița. Aceasta va fi dotată NATO.

Este un proiect mai vechi, început de câțiva ani, cu finanțare NATO. Este vorba de o modernizare care a început și în alte locuri. A fost făcută și la Craiova, spre exemplu. Aici este o brigadă foarte importantă a Armatei Române. Este un proces de modernizare care a început și va mai dura doi sau trei ani. Asta până ce se va termina proiectul logistic a unei cazărmi moderne cu tot ceea ce înseamnă dotare NATO, pornind de la comunicații, la locațiile unde se țin mijloacele de transport și tot ceea ce înseamnă armată NATO” a declarat Vasile Dâncu.

Lucrările nu ar avea legătură cu războiul ce se află ”la doi pași”.

”Este un proiect mai lung, nu are legătură cu ceea ce se întâmplă (N.R. războiul din Ucraina), dar are importanță în arhitectura securității naționale, aici fiind o unitate foarte importantă a Armatei Române.

Este o unitate care prin resursa umană pregătită, prin faptul că au fost în teatrele de război, are certificări NATO, a dat și un tribut pentru ceea ce a însemnat securitatea României, în Afganistan, de exemplu.

Unitatea noastră are toate caracteristicile unei viitoare baze foarte importante pentru apărarea României, nu numai pentru zona nordului, dar în general pentru toată Transilvania și chiar pentru zona Moldovei“ a concluzionat ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: